Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Agent şef de la Acţiuni Speciale din IPJ Alba, arestat preventiv după ce a incendiat mașina unei polițiste, din gelozie

Publicat

pol

Un agent de poliţie în cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale al IPJ Alba a fost arestat preventiv vineri, fiind acuzat că a incendiat maşina unei polițiste. Din cercetări s-a dovedit faptul că cei doi trăiseră în concubinaj, iar gestul polițistului a venit din răzbunare, pe fondul geloziei. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a dispus declanşarea cercetării prealabile şi suspendarea din funcţie.

La data de 17 mai, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat cu privire la faptul că, în parcarea unui bloc situat pe B-dul Revoluţiei din Alba Iulia, a fost incendiat autoturismul ce aparţine unei polițiste din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia.

În urma activităţilor de cercetare şi criminalistice efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în cooperare cu poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia, principalul suspect de comiterea faptei a fost identificat – Nicolae Andrei Ivan (43 de ani), agent de poliţie în cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

În noaptea de 16 spre 17 mai, în jurul orei 1.00, în scop de răzbunare, pe fondul geloziei, bărbatul s-a deplasat în parcarea blocului situat pe b-dul Revoluţiei din municipiul Alba Iulia, unde se afla parcat autoturismul femeii cu care suspectul a trăit în concubinaj şi a generat incendiul autovehiculului la anvelopa dreaptă faţă, acesta fiind localizat şi stins de către pompieri.

Pe baza probelor administrate în cauză, la data de 28 iunie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus reţinerea pentru o durată de 24 de ore, pe bază de Ordonanţă de reţinere, a agentului şef de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba, iar în cursul acestei zile a fost prezentat Judecătoriei Alba Iulia care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Agentul şef de poliţie este încadrat în Ministerul Afacerilor Interne, din sursă externă din anul 1994 şi a îndeplinit mai multe funcţii de execuţie, în prezent fiind încadrat la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 360/2002, privind statutul poliţistului, faţă de agentul şef, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a dispus declanşarea cercetării prealabile şi suspendarea din funcţie.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, Nicolae Andrei Ivan se afla sub influenţa alcoolului, în momentul în care s-a deplasat în parcarea în care se afla maşina poliţistei V.A.M. Acesta a împroşcat pe maşina marca VW Polo cu o substanţă de accelerare a arderii, apoi a folosit o sursă de aprindere, generând incendiul la anvelopa dreaptă faţă, care s-a aprins, incendiul fiind localizat şi stins de către pompieri, alertaţi să intervină de un martor. Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia – Biroul de Investigaţii Criminale.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, sesizarea instanţei de judecată prin rechizitoriu şi tragerea la răspundere penală a inculpatului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Marcus

    vineri, 28.06.2013 at 23:48

    Pacat…

  2. Pingback: Poliţistul din Alba Iulia care a incendiat maşina fostei iubite a solicitat instanţei cercetarea în libertate | Alba24

  3. Pingback: Poliţistul din Alba Iulia care a incendiat maşina fostei iubite a solicitat instanţei să fie pus în libertate | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax