Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Agenţi economici privaţi cu cele mari datorii la stat. Primii 10 au peste 1,43 miliarde lei restanţe

Publicat

Suma totală reprezentând cele mai mari datorii la bugetul de stat înregistrate de primii 10 agenţi privaţi atinge nivelul de 1,43 miliarde lei, raportat la sfârşitul lunii septembrie.

potrivit clasamentului făcut de revista Capital care citeaza surse ANAF, compania “Galaxy Tobacco” a cumulat datorii la bugetul de stat în valoare de aproape 890 de milioane lei. Dintre acestea, aproximativ 331 de milioane lei reprezintă dobânzi şi penalităţi.

Galaxy Tobacco (fosta Societate Națională Tutunul Românesc – SNTR) este o companie producătoare de țigări din România. Interagro a fost desemnată la începutul anului 2000 câștigătoarea licitației de privatizare a SNTR organizată de Ministerul Agriculturii, dar în urma unui litigiu, compania de țigarete a revenit în proprietatea statului, iar procesul de privatizare a fost reluat. În 2004, compania CTS a cumpărat pachetul majoritar al Galaxy Tobacco, Interagro rămânând cu sub 1% din acțiuni. În urma majorării de capital, Niculae deține în prezent (octombrie 2009) 53,8% din acțiuni, CTS Tobacco Limited, 24,6%, iar CTS Italia 21,6%

Grupul de companii deţinute de fraţii Micula, respectiv “European Food”, “Transilvania General Import-Export” şi “European Drinks” au înregistrat restanţe de aproape 230 milioane lei, mai mult de jumătate reprezentând datoriile companiei “European Food”.

Lista continuă cu SILO Impex, care avea sume de plătit la stat de 91 milioane lei. SILO Impex are sediul în Constanța șiare ca principală activitate țulomert cu ridicata al cerealelor, semintelor, furajelor si tutunului neprelucrat.

Companiile UCM Reşiţa şi “Energoconstrucţia” au 65 milioane lei, respectiv 52 milioane lei restanţe, urmate de “Urban” SA, cu o datorie de 49 milioane lei. Ultimele două locuri sunt ocupate de “Donau Chem”, cu restanţe de 32 milioane lei, respectiv BCR Leasing IFN, care avea în 30 septembrie 2011, datorii în valoare de 27 milioane de lei.

În total, la începutul anului, datoriile cumulate de primii 10 restanţieri la bugetul de stat erau de aproximativ 500 milioane lei.

Andra TOTH

Surse: Capital, Wikipedia, Reg. Comertului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax