Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Active Watch cere respectarea libertăţii presei în cazul presiunilor asupra ziarului online din Ocna Mureş

Publicat

Cazul siteului de ştiri OcnaMuresOnline.ro , al cărui administrator ar fi primit solicitări să şteargă comentariile şi postările anti-USL din conţinutul ziarului a ajuns şi în atenţia Agenţiei de Monitorizare a Presei – Active Watch, reprezentată de jurnalistul Mircea Toma.

Într-o scrisoare deschisă adresată fostului primar USL Augustin Drăguţ, organizaţia atrage atenţia că a fost comis un abuz şi că accesul presei la informaţiile de acces public trebuie respectat.

„Din documentarea ActiveWatch a rezultat că nu articolele publicate pe site-ului OcnaMuresOnline.ro sunt <mărul discordiei> dintre dumneavoastră și jurnalistul Kolozsvari Csaba, ci comentariile unora dintre cititori.
Potrivit jurnalistului Koloszvari Csaba, în ultimele săptămâni, un apropiat al dumneavoastră i-a solicitat să modereze comentariile negative neargumentate și injurioase la adresa dumneavoastră sau să divulge IP-urile celor care comentau, pentru a-i acționa în instanță. Jurnalistul a refuzat să facă publice IP-urile. Dumneavoastră, domnule primar, ați confirmat că ați solicitat personal moderarea comentariilor injurioase și calomnioase care vă vizau, dar ați susținut că jurnalistul ar fi omis să modereze comentarii insultătoare și că v-ar fi spus că nu are timp și oameni care să se ocupe de acest aspect. Pe de altă parte, jurnalistul susține că a moderat comentarii injurioase și că deține un filtru care blochează aceste mesaje, dar precizează că respectă dreptul la liberă exprimare al cititorilor săi și că nu poate să șteargă toate comentariile negative. În replică, ați declarat că acceptați critica, atâta timp cât se sprijină pe dovezi și utilizează un <limbaj adecvat, civilizat, decent>, și că veți refuza orice dialog cu jurnaliștii care nu moderează comentariile ce conțin expresii licențioase la adresa dv ori acuzații fără dovezi.
ActiveWatch vă atrage atenția că solicitarea de a retrage articole de pe site este un abuz, mai ales că articolele cu pricina nu sunt subiectul acuzațiilor. Mai mult, condiționarea accesului presei la informațiile privind activitatea candidaților USL privează cetățenii de astfel de informații”, se arată în scrisoarea ActiveWatch, disponibilă integral pe site-ul organizaţiei.

Mai multe detalii despre „presiunile politice” la adresa site-ului din Ocna Mureş puteţi citi aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax