Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Agenția Internațională pentru Energie: Poluarea aerului va ucide milioane de oameni dăcă nu se fac schimbări în politicile energetice

Publicat

poluare sebes 5 Decesele premature provocate de poluarea aerului vor continua să crească de la 3 milioane până la 4,5 milioane în anul 2040 dacă nu se fac modificări ale modului în care lumea folosește și produce energie, a anunțat luni, 27 iunie, Agenția Internațională pentru Energie (International Energy Agency, IEA).

În fiecare an, aproximativ 6,5 milioane de decese la nivel global sunt atribuite poluării aerului. Calitatea precară a aerului din interior și exterior reprezintă cea de-a patra amenințare globală pentru sănătatea umană, după tensiunea arterială ridicată, riscurile dietei și fumat.Pentru cele mai răspândite efectele ale poluării aerului sunt responsabili poluanții nocivi, cum ar fi pulberile în suspensie – care pot conține acizi, metale, particule de sol și de praf – oxizii de sulf și oxizii de azot. Pulberile minuscule în suspensie pot cauza cancer pulmonar, accidente vasculare cerebrale și boli de inimă pe termen lung, precum și atacuri de cord, care ucid rapid.

Eliberarea acestor poluanți se datorează în principal producției și utilizării nereglementate a energiei, susține IEA într-un raport special privind energia și poluarea aerului, publicat luni, 27 iunie.

Potrivit raportului, fără acțiune, decesele premature care pot fi atribuite poluării aerului exterior vor crește la 4,5 milioane în 2040 de la aproximativ trei milioane în prezent. Decesele premature din cauza poluării aerului din interiorul locuințelor ar urma însă să scadă de la 3,5 milioane de cazuri la 2,9 milioane de cazuri. Asia va reprezenta aproape 90 la sută din creșterea prognozată a deceselor.

sursa: iea.org

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax