Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale: Condiția arendei pe minim 10 ani a fost eliminată la depunerea proiectelor pentru fonduri europene

Publicat

teren arabil Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale primește, începând din 28 aprilie, cereri pentru finanțarea proiectelor de investiții în cadrul primei sesiuni de depunere a proiectelor prin intermediul Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), pentru anul 2016.

Printre modificările importante pentru simplificarea accesării finanțării nerambursabile europene de către solicitanți este eliminarea termenului de valabilitate de minim 10 ani pentru contractele de arendă a terenurilor agricole.

Astfel, doar în cazul exploataţiilor care presupun înfiinţarea şi/sau reconversia plantaţiilor pomicole, contractele care conferă dreptul de folosință (arendă, concesiune) asupra terenurilor agricole trebuie să aibă o valabilitate de minimum 15 ani (excepție: plantațiile de viță de vie, pepinierele, culturile de căpșun, zmeur, mur, coacăz și agriș unde perioada minimă este de 10 ani), începând cu anul depunerii Cererii de Finanțare.

Pentru celelalte tipuri de culturi nu este necesară prezentarea documentelor pentru terenul agricol, verificarea făcându-se de către experții evaluatori, exclusiv în sistemul IACS.

Aplicabilitatea imediată a acestor modifcări se va reflecta la depunerea proiectelor pentru Submăsurile 4.1 – Investiții in exploataţii agricole, 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri și 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici pentru care sesiunea este deja deschisă.

sursa: agrointel.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax