Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Agenţie cu 30 de posturi în subordinea Ministerul Justiţiei, pentru administrarea bunurilor sechestrate în proceduri penale. Va funcţiona din martie 2015

Publicat

ministerul justitiei

ministerul_justitiei arhivafoto roO nouă agenţie, dedicată gestionării bunurilor sechestrate în cadru procesual-penal, se înfiinţează în subordinea Ministerului Justiţiei, Va avea 30 de posturi şi devine operaţională la sfârşitul lunii martie anul viitor.

Înfiinţarea agenţiei a fost aprobată de Guvern în şedinţa de miercuri. Noua structură va deveni operaţională până la sfârşitul lunii martie 2015 şi va dispune de 30 de posturi, rolul ei fiind de a administra bunurile sechestrate în cadrul unor proceduri penale.

Această activitate se realizează în prezent de mai multe instituții, ceea ce creează dificultăți în gestionarea și, ulterior, valorificarea bunurilor sechestrate, transmite ministerul.

În acelaşi timp, noua structură va avea un rol de coordonare şi decizie, în cooperare cu ANAF, a activităţii de valorificare a bunurilor confiscate.

„Ori de câte ori am avut ocazia am susținut că un factor esențial pentru pedepsirea celor care au încălcat legea, dar și pentru descurajarea producerii de noi infracțiuni este recuperarea prejudiciilor pentru că nimeni nu comite o infracțiune dacă știe că nu se poate alege cu un câștig material.

Înfiinţarea acestei structuri în cadrul MJ va permite ca bunurile care în prezent se depreciază pe durata procedurilor judiciare, pierzându-și din valoare, să fie corect şi eficient administrate astfel încât în final să avem un grad cât mai ridicat de valorificare a acestora şi, implicit, să alimentăm bugetul de stat cu sume cât mai mari de bani”, a declarat ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax