Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Agenții de turism din Alba, amendate cu peste 6.000 lei pentru lipsa de informare a clienților

Publicat

În perioada de vârf a vacanțelor, mai multe agenții de turism din Alba au fost controlate de inspectorii de la Protecția Consumatorului, iar câteva dintre acestea au fost sancționate pentru neconformități. Principala neregulă a fost faptul că în contractul semnat, clienții nu erau bine informați cu privire la drepturile pe care le au în momentul în care achiziționează un pachet de vacanță. Amenzile aplicate de inspectorii OPC depășesc suma de 6.000 de lei.

La nivel  național sunt foarte multe agenții de turism care vând produse și servicii turistice și am considerat că trebuie să aducem la cunoștința consumatorilor ce drepturi și ce obligații au operatorii economici. În ultimul timp, au fost foarte multe agenții de turism care au intrat în insolvență. Sunt oameni care, ajungând la destinație, s-au trezit că nu au plătite biletele de vacanță, la sute sau mii de kilometri distanță. Tocmai pentru a împiedica astfel de evenimente neplăcute, noi am făcut verificări și vom continua până în septembrie”, a explicat comisarul șef al CJPC Alba, Dorian Vușcan.

Potrivit legii, agențiile de turism sunt obligate să redacteze un precontract, în care să specifice exact ce drepturi are un client când achiziționează un pachet turistic.

„S-au găsit nereguli de informare în ceea ce privește contractele încheiate între client și agenția de turism, în care nu erau stipulate clauzele contractuale și mai ales drepturile pe care le are consumatorul. S-au dat amenzi în valoare de peste 6.000 lei”, a mai precizat șeful CJPC Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax