Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Agricultorii afectați de secetă ar putea fi despăgubiți de stat, dacă Guvernul aprobă un act normativ, săptămâna viitoare

Publicat

Fermierii năpăstuiți de secetă ar putea fi despăgubiți de stat, dacă Guvernul aprobă un act normativ în această privință, săptămâna viitoare. Acesta este anunțul făcut luni de ministrul agriculturii, Daniel Constantin. Agricultorii se arată sceptici în fața acestei declarații, mai ales că, înainte de toate, ministerul ar trebui să declare situație de urgență, să numească și să centralizeze suprafețele calamitate, pe culturi.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat luni că Guvernul intenţionează să acorde despăgubiri pentru fermierii afectaţi de secetă. În cazul IMM-urilor, va fi vorba despre o compensaţie financiară a pierderilor de venit din acest an, faţă de media ultimilor trei ani.

Agricultorii asigurați vor primi o sumă de 80%, iar cei care nu sunt asiguraţi vor primi 50% din pierderile înregistrate. În acelaşi timp, se vizează şi un sprijin de 7500 de euro pe exploataţie pentru agricultori.

Cele mai afectate culturi de secetă în acest an sunt porumbul şi floarea soarelui. Asociaţiile de agricultori susţin că porumbul este calamitat în proporţie de 80%, în timp ce la floarea soarelui producţiile vor fi reduse la jumătate comparativ cu 2011.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax