Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Agricultorii vor fi obligați, de anul viitor, să declare toate terenurile, animalele și utilajele pe care le dețin

Publicat

teren arabil Fiecare agricultor trebuie să declare pe proprie răspundere sau să ateste prin documente care sunt terenurile agricole, mijloacele de producție și animalele pe care le deține, apoi un responsabil de la Primărie le introduce într-un sistem electronic centralizat.

Fiecare cap de familie va fi obligat să declare, începând de anul viitor, pe proprie răspundere sau să ateste prin documente, la Primărie, care sunt terenurile agricole, mijloacele de producție și animalele pe care le deține, apoi un responsabil de la Primărie le introduce în sistemul electronic, potrivit Profit.ro.

Sistemul informatic, dezvoltat de UTI Grup în cadrul unei asocieri care cuprinde companii românești, are ca scop consolidarea automatizată a datelor registrelor agricole locale de la nivel de primării (UAT-uri) într-un sistem central, în format electronic standardizat.

În sistem sunt înregistrate terenuri agricole, culturi, plantații, mijloace de producție agricolă și efective de animale. Contractul de implementare a fost semnat pe 2 iunie 2015 și a fost finalizat în 30 ianuarie 2017.

Registrul Agricol Național (RAN) face parte dintr-o acțiune derulată la nivel național, care privește asigurarea unei evidențe centralizate și unitare a terenurilor, a mijloacelor de producție agricolă și a efectivelor de animale.

Pe 12 aprilie au fost publicate în Monitorul Oficial noile reglementări care privesc obligativitatea RAN. Astfel, din 1 ianuarie 2018 este obligatorie întocmirea unui registru agricol în format electronic, care trebuie apoi centralizat în RAN. În lege sunt prevăzute termene pe care proprietarii de terenuri agricole și animale trebuie să le respecte, altfel riscă să plătească amenzi. Registrul Agricol Național poate reprezenta sursă de informații pentru acordarea subvențiilor.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax