Uncategorized
Agricultura biodinamică, o preocupare pentru fermierii din Alba
Mai mulţi producători agricoli din Alba vor face o vizită de lucru, miercuri, la Saschiz şi Albeşti, în judeţul Mureş. Demersul este realizat de Consiliul Judeţean Alba în colaborare cu Organizaţia „Slow Food Alba Transilvania” şi Fundaţia „Adept.”
Acţiunea are ca scop promovarea conceptului slow food, vizând susţinerea şi dezvoltarea producătorilor agricoli din judeţul Alba prin diversificarea producţiei şi dobândirea de noi cunoştinţe în domeniul agriculturii ecologice.
Fermierii din Alba vor avea ocazia de a vizita o unitate de preluare şi prelucrare a laptelui, uscătoare de plante medicinale şi aromatice, precum şi o instalaţie de procesare a legumelor şi fructelor.
La ferma Topa din Albeşti, proprietarii fermei vor prezenta practici de agricultură biodinamică. Pe cele peste 34 hectare ale fermei, aceştia cultivă legume, plante medicinale, plante aromatice, trandafiri, cresc animale, iar produsele obţinute aici sunt valorificate prin magazine specializate proprii şi prin structuri de primire turistică ce funcţionează deja cu succes.
Despre acest lucru, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a precizat că: „Este încă o acțiune prin care Consiliul Județean Alba se implică și susține producătorii agricoli din județ. Fermierii noștri vor putea vedea cum se obțin aceste produse, cum se certifică și cum se pot valorifica mai bine.
Sunt sigur că, prin intermediul acestor acțiuni și prin intermediul parteneriatelor pe care Consiliul Județean le pune la dispoziția lor, producătorii agricoli din Alba vor găsi noi soluții de a-și dezvolta fermele.”
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News