Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ai restanţe la bancă? Nu vei mai putea fi executat silit fără acord în instanţă. Proiect de lege aprobat la Senat

Publicat

senat Un proiect de lege potrivit căruia contractele de credit, inclusiv cele de garanţie reală sau personală, încheiate de o instituţie de credit, nu constituie titluri executorii a fost aprobat marţi de Senat. Actul normativ intră în dezbateri la Camera Deputaţilor, for decizional.

Proiectul prevede abrogarea articolului 120 din OUG 99/2006, prin care contractele de credit erau considerate titluri executorii.

Se respectă astfel a Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, potrivit căreia debitorii care sunt executaţi silit de către bănci ar trebui să aibă dreptul să atace cu apel decizia de încuviinţare a instanţei dacă în contractul de credit există posibile clauze abuzive.

În altă ordine de idei, la comisiile de Buget, Finanţe, Bănci a fost modificat textul unui proiect, în ceea ce priveşte clauzele abuzive.

Textul iniţial arăta că băncile sunt obligate să scoată din contractul semnat cu o persoană orice clauză considerată abuzivă de o instanţă de judecată.

sursa: cursdeguvernare.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax