Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AIAS investighează accidentul aviatic produs duminică, la Vurpăr, în care a fost implicat un avion de mici dimensiuni

Publicat

AIAS investighează accidentul aviatic produs la Vurpăr. Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile a anunțat că investighează evenimentul de aviație civilă produs în data de 28 aprilie, în zona localității Vurpăr. 

Potrivit AIAS, duminică, 28 aprilie, în jurul orei locale 18:10, autoritatea a fost notificată despre producerea unui eveniment de aviație civilă în zona localității Vurpăr, din județul Alba, în care a fost implicată o aeronavă tip Apollo Fox, înmatriculată YR-5347, care după aterizare a capotat.

Vezi și VIDEO ACCIDENT AVIATIC la Alba: Un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat la Vurpăr

Avionul ultraușor a decolat de pe Aerodromul Măgura din Cisnădie, Sibiu.

Potrivit unor surse, se pare că o scurgere de combustibil ar fi dus la producerea accidentului aviatic. În astfel de situații, pilotul este nevoit să oprească motorul pentru ca avionul să nu fie cuprins de flăcări. Mai apoi este începută procedura de aterizare de urgență.

În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.

AIAS investighează accidentul aviatic produs la Vurpăr

„Evenimentul face obiectul unei investigații privind siguranța, efectuate de către Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS). În acest sens a fost desemnată o comisie de investigație din cadrul AIAS, care s-a deplasat la locul producerii evenimentului, pentru a desfășura activitățile specifice investigației preliminare”, au transmis reprezentanții AIAS. 

Reamintim faptul că un avion de mici dimensiuni a fost nevoit să aterizeze forțat duminică, în localitatea Vurpăr din comuna Vințu de Jos. Accidentul a fost semnalat prin numărul de urgență 112.

De îndată, la față locului s-a deplasat un echipaj de stingerea cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor medical din cadrul Secției de Pompieri Sebeș.

În urma evaluării medicale a pilotului, acesta nu a suferit leziuni, refuzând astfel transportul la spital, au comunicat reprezentații ISU Alba.

Proprietarul aparatului de zbor este un bărbat din Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax