Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Aici sunt banii dumneavoastră: Sume ENORME, primite de partidele politice, în luna septembrie

Publicat

bani

Un partid politic poate fi comparat cu o afacere de succes, dacă privim prin prisma subvențiilor primite din bani publici. Cu alegerile prezidențiale care ”bat la ușă”, doar în primele săptămâni ale lunii septembrie cinci partide politice au primit din partea Autorității Electorale Permanente (AEP), peste 23 de milioane de lei, adică 5 milioane de euro. 

Astfel, potrivit unui document primit de Alba24 din partea AEP, în contul Partidului Social Democrat, condus de prim-ministrul României Vasilica-Viorica Dăncilă, a fost virată la începutul lunii septembrie suma de 13.516.245,66 lei. Suma primită de PSD, adunată, este mai mare decât restul subvențiilor primite de restul partidelor politice.

Pe locul doi, Partidul Național Liberal, al cărui președinte este Ludovic Orban, a primit din bani publici, 6.192.634,11 lei.

Proaspăt intrat în cursa pentru Palatul Cotroceni, în contul partidului condus de Dan Barna, Uniunea Salvați România, au fost virați 1.821.085,47 lei.

Formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților, care a și ieșit de la guvernare la sfârșitul lunii august, a primit din bani publici, 1.346.033,32 lei.

Pe ultimul loc, Partidul Mișcarea Populară, formațiunea fostului președinte al țării, Traian Băsescu, a obținut din bani publici suma de 876.466,60 lei.

Uniunea Națională pentru Progresul României deși avea alocată suma 36.145,63 lei, nu a mai primit banii, deoarece printr-o decizie a Preşedintelui AEP din data de 31.03.2016, s-a hotărât suspendarea de acordare a subvenției.

Valoare subvenţie rezultată în urma aplicării algoritmului de calcul prevăzut la art. 24 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 10/2016.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax