Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AIUD: Finanţare de aproape 16 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării, pentru modernizarea de drumuri comunale

Publicat

Comisia Tehnico-Economică din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a avizat, recent, documentaţiile tehnice elaborate de administraţia locală a municipiului Aiud pentru modernizarea DC 10 Aiud – Gîmbaş – Păgida – Ciumbrud şi a DC 79 Gîrbova de Jos – Gîrboviţa – Gîrbova de Sus, prin programul 10.000 km de drumuri în mediul rural.

Conform documentaţiei, DC 10 va fi modernizat prin asfaltare, pe toate cele trei tronsoane, Aiud-Gîmbaş, Gîmbaş-Păgida şi Păgida-Ciumbrud, care au o lungime totală de peste 10 km, valoarea totală a lucrărilor fiind estimată la aproximativ 6.300.000 lei.

Pentru modernizarea DC 79, care leagă localităţile Gîrbova de Jos. Gîrboviţa şi Gîrbova de Sus, exista încă din 2004 un studiu de fezabilitate. Din cauza lipsei de fonduri, însă, lucrările au fost realizate parţial, prin plasarea unui strat de piatră spartă şi construirea zidurilor de sprijin pe o lungime de 180 metri liniari, precum şi execuţia a 12 podeţe.

Odată cu oportunitatea programului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, la cererea primarului din Aiud, Mihai Horaţiu Josan, a fost depus pentru finanţare şi proiectul pentru modernizarea drumului comunal care leagă localităţile Gîrbova de Jos, Gîrboviţa şi Gîrbova de Sus. Ca urmare a solicitării comisiei ministeriale care a evaluat proiectele, a fost schimbată soluţia tehnică, din pietruire, în asfaltare. Consiliul Local a şi aprobat în şedinţa extraordinară din 23 martie documentaţia tehnică astfel refăcută, care conţine detaliile investiţiei. DC 79 va fi asfaltat, aşadar, pe lungimea totală de peste 7,5 km, valoarea lucrărilor, ce includ şi construirea a două podeţe şi a 215 metri liniari de ziduri de sprijin, fiind estimată la aproape 9.500.000 lei.

Contribuţia Consiliului Local constă în cheltuielile realizate pentru elaborarea documentaţiei tehnice, adică 49.400 lei pentru DC10 şi 22.320 lei pentru DC79. Lucrările vor fi gestionate prin intermediul consiliului judeţean, care va prelua drumurile şi le va preda consiliilor locale, la finalizarea lucrărilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ana

    luni, 27.08.2012 at 20:11

    Interesant domnilor din Administratia locala Aiud. Ploua cu proiecte si finantari . Concret, cand o sa se vada ceva?
    In 2012 batem drumul Garbovei cu masinile si le facem praf din cauza gropilor. Pe hartie totul este frumos dar la fata locului, delasarea celor din Administratia locala este evidenta. De fapt, a devenit un motto. Inaintea oricaror tip de alegeri, cei din primarie se duc si anunta ca vor reabilita drumul. Chiar si inaintea referendumului pentru demiterea Presedintelui Basescu, domnul Atanasiu a promis acest lucru … a luat jos pancardele de reabilitare dupa referendum. Asteptam noi pancarde inainte de alegerile locale

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax