Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aiud: Încep înscrierile pentru cei care au nevoie de ajutor financiar să se încălzească la iarnă. Care este procedura

Publicat

Direcția de Asistenţă Socială a Municipiului Aiud anunţă faptul că începând cu data de 16 octombrie 2023 se vor distribui cereri şi declaraţii pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei pentru sezonul rece noiembrie 2023 – martie 2024 și/sau a suplimentului pentru energie, conform Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Cererile şi declaraţiile pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei și/sau a suplimentului pentru energie, lista cu actele necesare și lista bunurilor ce conduc la excludere se vor prelua de la Direcția de Asistenţă Socială a Municipiului Aiud, str. Unirii, nr. 8A, jud. Alba sau se pot descărca de pe site-ul Primăriei Municipiului Aiud www.aiud.ro.

Depunerea cererii însoțită de actele necesare pentru acordarea ajutorului la încălzire și/sau a suplimentului pentru energie se face la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Aiud, str. Unirii, nr. 8A, jud. Alba sau online accesând site-ul Primăriei Municipiului Aiud www.aiud.ro. secțiunea servicii electronice – asistență socială.

Consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi și/sau petrolieri pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinței și/sau a suplimentului pentru energie în situația în care venitul net lunar pe membru de familie este de maxim 1386 lei în cazul familiilor și maxim 2053 lei în cazul persoanei singure.

În cererea şi declaraţia pe propria răspundere solicitantul ajutorului și/sau a suplimentului are obligaţia de a menţiona bunurile aflate în proprietate, închiriere, concesiune, comodat sau altă formă de deţinere, cuprinse în lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei și/sau a stimulentului pentru energie.

Cuantumul lunar al ajutorului pentru încălzire și/sau a suplimentului pentru energie poate fi consultat la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Aiud și pe site-ul Primăriei Municipiului Aiud www.aiud.ro.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pentru întregul sezon rece 01.11.2023 – 31.03.2024 sau pentru o fracțiune din această perioadă în funcție de data depunerii documentației.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate la Direcția de Asistenţă Socială a Municipiului Aiud, telefon 0258 862 313 sau 0372 717 596.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax