Connect with us
Publicitate

AIUD

Aiud Maraton 2023: Sute de alergători vor lua startul la ediția cu numărul 5 a maratonului. Lista de înscrieri este încă deschisă

Publicat

Maratonul Aiudului generează un mare interes în lumea alergătorilor din țară, astfel cele 400 de locuri de la start au fost epuizate aproape în totalitate.

Aiud Maraton a ajuns la ediția cu numărul 5 care se va desfășura în data de 3 iunie, la Aiud.

Cu ocazia acestei ediții, Aiud Maraton revine după o pauză de 4 ani pricinuită de diverși factori, printre care pandemia de COVID 19.

Înscrierile în cursele de maraton și semimaraton sunt gratuite, în limita celor 400 de locuri disponibile, iar în dimineața zilei de 31 mai, cu mai puțin de 3 zile înaintea startului, mai erau 30 de locuri neocupate.

Înscrierile încă se pot face pe site-ul oficial al evenimentului, AICI.

Alergătorii care vor termina pe podium cele două curse vor fi recompensați cu premii în bani, iar absolut toți participanții vor primi la final câte o diplomă.

Premii:

  • Locul 1 – 1.000 de lei
  • Locul 2 – 800 de lei
  • Locul 3 – 600 de lei

Numerele de concurs pot fi ridicate din cursul zilei de vineri, până sâmbătă la ora 7:30.

Startul maratonului va avea loc sâmbătă de la ora 8:00.

Traseul va parcurge zone de pădure, pășune sau albii de râu, astfel organizatorii recomandă participanților să poarte încălțăminte adecvată pentru un teren variat.

„Vom avea o zi întreagă în care sportul va fi în centrul atenției, și ne dorim să le aducem zâmbete și voie bună tuturor celor care vor participa”, a declarat Levente Polgar, principalul ambasador al Aiud Maraton, pentru alba24.

Aiud Maraton – foto: Facebook/ Aiud Maraton

De asemenea, după startul maratonului, 100 copii vor avea ocazia de a se întrece într-o cursă de 500 de metri, la finalul căreia toți micii alergători vor fi premiați cu câte o diplomă și o medalie.

„În acest an ne-am gândit să facem ceva și pentru copii, să-i încurajăm să alerge. Încercăm să îi ajutăm în a-și descoperi apetitul pentru sport”, a mai spus Levente.

Dincolo de promovarea sportului și a mișcării, Aiud Maraton mai luptă și pentru două cauze caritabile, anume:

  • Asociația Invictus România
  • proiectul „Inimă = Viață”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax