Connect with us
Publicitate

AIUD

Aiudeanul Polgar Levente a înmânat Drapelul României – Ștafeta Invictus președintelui Klaus Iohannis, la Carei

Publicat

Sportivul aiudean Polgar Levente a participat la Ștafeta Veteranilor – Invictus România, pe traseul Zalău – Carei. La sfârșitul evenimentului, la Carei, cu ocazia Zilei Armatei Române, acesta a avut onoarea de a înmâna președintelui Klaus Iohannis unul dintre steagurile pe care voluntarii le-au purtat sute de kilometri.

Drapelul României, simbolizând ștafeta, a fost purtat pe o distanță de peste 600 de kilometri până la Carei, ultima bucată de pâmânt românesc eliberată de Armata Română în Al Doilea Război Mondial. La acestă ștafetă au luat parte sute de voluntari, militari și civili, astfel arătând respect față de eroii care s-au jertfit pentru țară.

Asociația Voluntarilor Invictus din România, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu, a organizat anul acesta a șasea ediție a “Ștafetei Veteranilor”, în perioada 17 – 25 octombrie. Alergătorii, însoțiți de bicicliști, au plecat din București și au ajuns la Carei. Purtând drapelul tricolor, participanții s-au oprit pe traseu, la monumente închinate Eroilor Neamului.

„Pentru că Invictus este o luptă împotriva ignoranței și un proiect de educație, vom alerga în spiritul respectului față de eroi și valorile naționale! Ne vom opri la monumentele ridicate în cinstea oamenilor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm. Ne vom aduce aminte că străbunicii şi bunicii noștri au luptat pentru această ţară şi că sunt parte din ea acum. Atunci când ne va fi cel mai greu, ne vom aminti că sute de mii de români au murit în alte locuri decât în ţara lor, ciuruiţi de gloanţe, sfârtecaţi de obuze, îngheţaţi, înfometaţi, însetaţi, îngropaţi la comun, Dumnezeu mai ştie unde, iar noi, azi, trebuie să ne aducem aminte de ei”, au transmis organizatorii ștafetei.

Foto: Facebook (ALBA IULIA 24/24 – Ziggy)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax