Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aiudenii, terorizați de haitele de câini comunitari: „Pur și simplu te înconjoară și sar pe tine”

Publicat

Aiudenii care locuiesc în cartierele Sg. Hațegan și Micro 3 se plâng că nu există zi în care să nu fie nevoiți să ocolească sau să se ferească de câinii comunitari. Aceștia îi terorizează, nu doar la figurat. „Sunt haite de 6-7 câini, foarte periculoși. Nu este prima dată când sunt atacată. Pur și simplu te înconjoară și sar pe tine, chiar dacă suntem mai multe persoane. Când duci gunoiul la tomberon, te apropii atât căt poți și ai curaj și arunci punga. Dacă aceasta ajunge în tomberon e bine, dacă nu…”, explică Aurora B.

Femeia spune că atât ea cât și fiul ei, de frică, au început să apeleze la tot felul de soluții ca să scape de animale. „De cele mai multe ori venim cu pâinea în geantă, ca să le distragem atenția sau ne înarmăm cu bețe, dar nu este suficient. Sunt prea mulți, iar unii sunt deosebit de agresivi!”, a mai declarat aiudeanca.

Câinii nu sunt sterilizați, motiv pentru care se înmulțesc permanent, în plus se pare că unii dintre aceștia sunt aduși, noaptea la adăpostul întunericului de mașini cu numere din afara județului și sunt lăsați în libertate în Aiud.

Aurora B. a observat că zona în care locuiește nu este singura în care familii întregi de câini și-au făcut casa. „Sunt peste tot. Eu locuiesc în <Dallas> (cartierul Sg. Hațegan n.a.) în fața ușii de la bloc, sunt doi câini mereu, în zona de colectare a gunoiului menajer sunt mai mulți. Îmi este pur și simplu frică să trec prin fața lor. Este absolut rușinos ce se întâmplă în Aiud”, se plânge femeia.

Potrivit declarațiilor făcute de câțiva cetățeni din cartierul Micro 3 situația în zona în care locuiesc dumnealor este un fel de copie la indigo.

„Cartierul nostru este cu mult mai mare decât <Dallas> și este normal ca numărul câinilor să fie mai mare. Nu există zonă de colectare a gunoiului menajer care să nu aibă cel puțin 7 sau 8 maidanezi. Acum este perioada împerecherii. Să veniți noaptea să vedeți ce haite sunt și ce hărmălaie este. Nici nu poți să dormi din cauza lor, să nu mai spun de aventura de a merge acasă sau la serviciu pe întuneric”, declară Ovidiu M., locuitor al cartierului.

Dorel LAZĂR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. ovidiu

    luni, 04.02.2013 at 02:29

    La noi in dallas e bn ca sunt câini pentru ca mai pazesc masinile de hotii . Si cu ce drept mi-ati facut poza masinei mele v-am dat dreptul sa faceti poza chear atata nesimtire

  2. Casandra

    vineri, 08.02.2013 at 13:41

    Ca sa vezi….acum a inceput media romana CAMPANIA de manipulare….si de instigare impotriva cainilor….daca acesti locatari, in loc ca dea cu bete, le-ar face niste casute de lemn, sau placaj si le-ar duce de mancare ( resturi de la masa lor ) si daca N-AR MAI DA CU BATUL>…nimeni nu ar mai fi ” atacat”…si apoi…daca voiau sa „atace” ar fi facut-o DE MULT…si ar fi fost jale…vin la oameni pentru mancare…SUNT FLAMANZI>..si apoi, primaria nu are fonduri sa faca campanie de sterilizare ? Hm…ciudat…se pare ca toate primariile au fonduri pentru gestionarea cainilor fara stapan….interesant…ia intrebati la primarie, ce au facut cu acele fonduri….Si …daca cineva ar veni la dansii care se sperie, sa le traga niste BETE oeste soate, peste cap, peste picioare …..CUM AR REACTIONA ????????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax