Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

AJFP Alba: Adeverinţa de venit, cazierul fiscal și certificatul de atestare fiscală se pot obţine prin serviciul electronic SPV

Publicat

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Alba reamintește contribuabililor, faptul că prin intermediul serviciului electronic Spațiul Privat Virtual (SPV), canal de comunicare securizat în relaţia cu ANAF, pus la dispoziție gratuit, pot obține nemijlocit documente precum: adeverința de venit, cazierul fiscal, certificatul de atestare fiscală şi altele.

Documentele fiscale se pot solicita prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual, accesând secţiunea Solicitări/ Eliberare documente.

De asemenea, prin intermediul Spaţiului Privat Virtual persoanele fizice (salariați) pot verifica modul în care angajatorii le declară contribuţiile sociale, accesând în Spaţiul Privat Virtual secţiunea Solicitări/Informaţii și selectând la Tip document, D112Contrib. După transmiterea cererilor, documentele solicitate se primesc în secţiunea Mesaje din SPV, în format PDF având ataşată semnătura electronică digitală calificată a Ministerului Finanțelor și se deschid accesând PDF-ul din coloana Descărcare document.

„Important:  Ori de câte ori o instituţie sau autoritate publică trebuie să soluţioneze o cerere a unei persoane fizice sau juridice, iar pentru soluţionarea cererii legislaţia specifică prevede prezentarea unui certificat de atestare fiscală, a unei adeverinţe de venit sau a unui alt document cu privire la situaţia fiscală a persoanei în cauză, instituţia sau autoritatea publică are obligaţia să solicite certificatul de atestare fiscală, adeverinţa de venit sau documentul respectiv utilizand sistemul informatic PatrimVen, pus la dispozitie de ANAF. În acest caz, persoana fizică sau juridică NU mai are obligaţia depunerii certificatului, adeverinţei sau documentului. (Temei legal- art. 69 – Colaborarea dintre autorităţile publice, instituţiile publice sau de interes public din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscală, cu modificările și completările ulterioare).

Recomandăm contribuabililor să întreprindă demersurile necesare pentru înregistrarea în Spațiul Privat Virtual, modalitate care permite obţinerea documentelor fiscale, depunerea declaraţiilor, situaţiilor financiare, la orice oră şi zi a săptămânii, evitarea deplasării şi aglomeraţiei de la ghişeu şi primirea unui feed-back rapid cu privire la validitatea depunerii şi transmiterii  tuturor documentelor”, au transmis reprezentanții AJFP Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax