Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

AJFP Alba recomandă utilizarea serviciului de programări online. Cum se planifică întâlnirea cu un inspector fiscal

Publicat

Ministerul Finanţelor urmăreşte dezvoltarea unui parteneriat corect între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi contribuabili, prin acordarea unor servicii complete, moderne şi accesibile, lucrând permanent pentru a implementa servicii electronice menite a facilita îndeplinirea obligaţiilor declarative şi de plată ale contribuabililor.

În contextul actual, când este foarte importantă limitarea pe cât posibil a aglomerărilor şi contactului fizic cu alte persoane, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Alba recomandă utilizarea tuturor serviciilor online şi evitarea deplasărilor care nu sunt absolut necesare.

Astfel, pentru a limita timpul petrecut în sediile unităţilor fiscale, contribuabilii pot solicita o programare online, pentru o întrevedere de maxim 30 de minute cu un inspector fiscal, la data şi ora stabilită de contribuabil.

Serviciul de programări online

Din luna august 2020 este disponibil un nou serviciu electronic pentru contribuabilii care doresc să se programeze la unităţile fiscale din cadrul ANAF pentru întâlnirea cu un inspector fiscal sau pentru identificarea vizuală online în vederea aprobării înregistrării în Spaţiul Privat Virtual.

Acest serviciu este foarte uşor accesibil, pe pagina de start a portalului ANAF, la secţiunea Servicii online, în meniul Programări online – AICI

Serviciul este disponibil şi direct din contul Spaţiul Privat Virtual.

Serviciul Programări online oferă contribuabililor posibilitatea stabilirii unei programări pentru a fi primiţi de funcţionari fiscali în funcţie de domeniul selectat, la ora dorită, pentru unul din serviciile:

  • Declaraţii fiscale
  • Executare silită
  • Asistenţa contribuabili
  • Avize si autorizaţii (case de marcat)
  • Evidenta pe platitor
  • Cazier fiscal, adeverinta de venit
  • Evitarea dublei impuneri
  • Identificare vizuala on-line(sistem video) pentru înregistrare în SPV

Serviciul de programare online este pus la dispoziţia contribuabililor pentru aspecte ce nu necesită timp îndelungat de soluţionare, timpul alocat fiecărei programări fiind de maximum 30 de minute.

Având în vedere contextul pandemic, accesul contribuabililor va fi permis numai după ce s-a efectuat operaţiunea de termometrizare şi doar dacă aceştia poartă mască de protecţie (care să acopere gura şi nasul). În situaţia în care contribuabilii nu îndeplinesc aceste condiţii vor fi informaţi că întâlnirea se anulează şi că este necesară reprogramarea acesteia cu respectarea condiţiilor mai sus menţionate.

Pentru primirea contribuabililor pe bază de programare, în incinta AJFP Alba este amenajată o încăpere dedicată, în apropierea punctului de acces în sediu, astfel încât să se limiteze pe cât posibil contactul dintre vizitatori si personalul propriu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax