Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

AJOFM Alba a plătit anul trecut salarii compensatorii restante de peste 500.000 de lei, către foşti angajaţi ai unor firme în faliment

Publicat

În anul 2013, AJOFM Alba a plătit salarii restante în valoare de 543.956 de lei, pentru patru firme din judeţ care au dat faliment. Cele mai multe plăţi compensatorii au fost înregistrate de SC Metalurgica Transilvană SA Aiud. În luna septembrie, au fost achitate compensaţii băneşti către 149 de persoane, cu valoare totală de 416.861 de lei.

În cursul anului trecut, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a înregistrat cereri de plată a creanţelor salariale pentru patru angajatori. Plăţile s-au făcut din fondul de garantare.

Pentru Lider Prodcarn SRL s-au plătit creanţe salariale pentru 41 persoane, în luna septembrie 2013, în valoare de 70.847 lei, reprezentând salarii restante. “Lider Prodcarn” SRL Alba Iulia este în faliment de la sfârşitul anului 2012. Societatea a avut activitate în domeniul producţiei şi conservării cărnii. A funcţionat până la începutul anului 2009, când a fost demarată procedura insolvenţei, iar în noiembrrie 2011 a intrat în faliment. Un număr de 83 de creditori au de recuperat aproximativ 13 milioane de lei de la Lider Prodcarn SRL. Creditorii cei mai importanţi sunt Direcţia Generală de Finanţe Publice Alba, bănci comerciale, furnizori de servicii, parteneri de afaceri şi alte instituţii. Vezi AICI mai multe detalii. Firma aparţine miliardarului Dorel Tamaş din Alba Iulia, urmărit internaţional cu mandat de arestare în lipsă din 2011, pentru delapidare şi înşelăciune cu consecinţe grave.

Pentru Plantisan SRL s-au plătit creanţe salariale pentru 36 persoane în luna septembrie 2013, în valoare de 44.575 lei, reprezentând salarii restante, plăţi compensatorii restante. Firma are obiect de activitate fabricarea de elemente de dulgherie şi tâmplărie pentru construcţii şi este în insolvenţă.

Pentru Metalurgica Transilvană SA Aiud s-au plătit creanţe salariale pentru 149 persoane în luna septembrie 2013, în valoare de 416.861 lei reprezentând compensaţii băneşti restante, plăţi compensatorii restante. Societatea a fost înfiinţată în 2008 de omul de afaceri clujean Călin Mitică, proprietarul companiei “Remarul 16 Februarie” Cluj-Napoca. Activele fostei societăţi de stat, “Metalurgica” SA Aiud, au fost cumpărate de Remarul 16 Februarie în 2006 cu aproximativ 3 milioane de euro. În 2012, firma avea datorii de 6 milioane de euro, iar, în martie 2013, avea aproximativ 170 de angajaţi, după ce 155 de muncitori au primit preaviz de la 1 februarie şi au fost disponibilizaţi. La începutul lunii martie, mai mulţi muncitori au protestat în centrul oraşului pentru neonorarea obligaţiilor contractuale faţă de ei. Detalii, AICI.

Pentru Valadria Ind SRL (agenţie publicitară) s-au plătit creanţe salariale pentru 7 persoane în luna octombrie 2013, în valoare de 11.673 lei reprezentând salarii restante.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax