Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

AJOFM Alba: Cursuri de specializare în meseriile de ospătar, bucătar, electrician, frizer şi patiser. Documentele necesare pentru înscriere

Publicat

oameni ajofm loc de munca În lunile octombrie și noiembrie, AJOFM organizează programe gratuite de inițiere, calificare, recalificare, perfecționare și specializare pentru persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă, dar și contra cost, pentru cele care deja ocupă un loc de muncă și, din diferitele motive, doresc schimbarea acestuia. Specializările pentru care se organizează cursurile sunt ospătar vânzător în unitățile de alimentație, bucătar, electrician instalații și echipamente electrice industriale, frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist, instalator instalații tehnico-sanitare și gaze și cofetar – patiser. AJOFM Alba pune la dispoziţie şase cursuri, cu câte o grupă de 14-128 de persoane pentru fiecare specializare. Majoritatea cursurilor vor fi organizate la Câmpeni și Blaj. În situaţia în care se înregistrează cereri, cursurile vor organizate şi la Alba Iulia.

AJOFM Alba transmite că formarea profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă se face prin cursuri, stagii de practică şi specializare, precum şi alte forme, în condiţiile legii. Cursurile sunt gratuite pentru persoanele aflate în evidenţa agenţiei. Persoanele fără loc de muncă interesate să participe la curs, pot fi luate în evidenţă ca persoane în căutarea unui loc de muncă.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, care urmează servicii gratuite programe de formare profesională au următoarele drepturi:
– pregătire teoretică şi practică pe toată durata cursului;
– rechizite şi materiale de instruire, primesc în folosinţă manuale;
– echipament de protecţie pe timpul instruirii practice, dupa caz;
– pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun, sau după caz, de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult patru deplasări în cursul unei luni, dacă nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire;
– consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului;
– cazare şi o sumă de bani pentru acoperirea mesei pentru persoanele care nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire sau locuiesc la o distanţă mai mare de 50 km de aceasta.

Persoanele care beneficiază de servicii de formare profesională gratuite şi se încadrează în muncă, potrivit legii, pot beneficia în continuare, până la finalizarea programului de formare profesională început, de serviciile de formare profesională gratuite la care aveau dreptul dacă nu s-ar fi angajat.

Pentru înscrierea la programele de formare profesională persoanele se vor prezenta la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă cu următoarele documente:
– recomandare din partea compartimentului informare şi consiliere AJOFM Alba;
– cerere de înscriere la programul de formare profesională, conform legii; în situaţia persoanelor care beneficiază de servicii de formare profesională gratuite, cererea cuprinde şi angajamentul persoanei cu privire la suportarea consecinţelor legale prevăzute de lege;
– actul de identitate, în original şi copie;
– certificat de naştere original si copie;
– actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;
– actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice.

Cursurile de calificare, recalificare, perfecţionare şi specializare au la bază standarde ocupaţionale recunoscute la nivel naţional, respective standard de pregătire.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Craciun catalin

    joi, 10.11.2016 at 18:17

    Vreau sa fac curs de ospatari
    …..va multumesc ?

  2. Iulia simona gligor

    joi, 03.09.2020 at 21:22

    Aceste cursuri se fac și dacă ai un lac de munca sau nu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax