Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

AJPIS Alba: 14 aprilie, termenul limită pentru acreditarea furnizorilor de servicii sociale din judeţ

Publicat

ajpis

Furnizorii de servicii sociale cu sediul în Alba pot transmite cererile de acreditare în perioada 17 martie – 14 aprilie. Solicitarea acreditării serviciilor sociale în vederea obţinerii licenţei de funcţionare se realizează numai după eliberarea certificatului de acreditare ca furnizor de servicii sociale. Cei interesaţi pot obţine mai multe detalii accesând site-ul Ministerului Muncii.

Potrivit directorului AJPIS Alba, Flaviu Cozuc, în conformitate cu prevederile art. 35 din Legea 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, furnizorii acreditaţi conform HG 1024/2004, cu modificările ulterioare, au obligaţia de a depune cererile de acreditare în vederea eliberării certificatului de acreditare ca furnizor de servicii sociale şi a licenţei de funcţionare a serviciilor acordate până la data de 1 ianuarie 2015.

Până la data eliberării certificatului de acreditare şi a licenţei de funcţionare, perioada de valabilitate a certificatului de acreditare eliberat conform prevederilor HG 1.024/2004, cu modificările ulterioare, se prelungeşte de drept.

Furnizorii de servicii sociale care nu se încadrează în prevederile art. 35 din Legea 197/2012 pot depune cererile de acreditare pentru obţinerea certificatului de acreditare fără respectarea calendarului menţionat.

Furnizorii de servicii sociale care vor să se acrediteze trebuie să depună cereri în vederea eliberării certificatelor de acreditare/licenţelor de funcţionare la Ministerul Muncii, conform prevederilor Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii 197/2012, aprobate prin HG 118/2014.

La data depunerii sau transmiterii dosarului de acreditare al furnizorului, un formular al cererii de acreditare (fără documentele justificative) se transmite pe adresa de e-mail a compartimentului de acreditare, acreditare@mmuncii.ro.

În scopul evitării blocajelor în procesul de acreditare, furnizorii de servicii sociale care deţin certificate de acreditare/decizii de acreditare eliberate conform prevederilor HG 1.024/2004, cu modificările ulterioare, a căror valabilitate expiră după data de 1 ianuarie 2014, transmit cererile de acreditare potrivit unui calendar stabilit pe judeţe.

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax