Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

AJPIS Alba: În septembrie, cea mai mare creștere s-a înregistrat la indemnizațiile lunare pentru persoanele cu HIV/SIDA

Publicat

ajpis

AJPIS sigla noua 2014AJPIS Alba a acordat în luna septembrie alocații, subvenții, stimulente, indemnizații și ajutoare, au fost în valoare totală de 12.262.550 lei, cu 2,42% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai mare creștere, în procent de 29,41%, s-a înregistrat la capitolul indemnizații lunare pentru persoanele cu HIV/SIDA. Luna trecută au beneficiat de această indemnizație 22 persoane, cu 5 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.

Dintre cele 106.736 persoane care au dreptul la beneficii de asistență socială, 60.202 sunt copii care primesc alocație de stat, iar alte 30.865 sunt persoane care beneficiază de indemnizații de handicap/insoțitor. Totodată, aproape 5000 persoane au primit ajutoare sociale și puțin peste 3000 persoane au încasat indemnizație pentru creșterea copilului.

Comparativ cu luna septembrie a anului trecut, și de această dată, cea mai mare creștere, în procent de 29,41%, se înregistrează la capitolul indemnizații lunare pentru persoanele cu HIV/SIDA, în sensul în care în septembrie 2014 au beneficiat de această indemnizație 22 persoane, cu 5 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, în ceea ce privește stimulentele de inserție, acordate persoanelor care renunță la concediul pentru îngrijirea copilului și aleg să revină la locul de muncă, în luna septembrie a anului curent, au fost achitate sume cu 22,67% mai mari decât cele acordate în aceeași perioadă a anului 2013. În acest caz, trebuie precizat faptul că numărul beneficiarilor de stimulente de inserție a crescut cu 19,35%, de la 434 la 518.

În ceea ce privește alocațiile de plasament, sumele achitate în septembrie 2014 au scăzut cu 6,47% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar în cazul alocațiilor de stat pentru copii, sumele plătite în acest an de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială sunt cu 1,59% mai mici față de cele achitate în luna septembrie a anului 2013.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax