Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

AJPIS Alba: Mai puţine subvenţii pentru asociaţii şi fundaţii. Peste 12 milioane lei, plătiţi drept ajutoare sociale în luna august

Publicat

ajpis

AJPIS sigla noua 2014Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba transmite că a efectuat plăți cu titlu de beneficii de asistență socială în sumă de 12.135.384 lei, în luna august, către peste 100.000 de persoane care au dreptul la alocații, indemnizații, subvenții, stimulente și ajutoare. Majoritatea plăţilor au fost alocaţii pentru creşterea copilului, iar subvenţii mai puţine au fost date asociaţiilor.

În continuare, cei mai mulți beneficiari sunt copiii care primesc alocații lunare de stat, al căror număr este puțin peste 60.000 la nivelul județului, urmați de cele aproximativ 30.000 de persoane care primesc indemnizații de handicap/însoțitori ai persoanelor cu handicap, transmite AJPIS Alba.

Un număr de 5.130 beneficiari și-au încasat ajutoarele sociale, alte 3.733 persoane au beneficiat în luna august a anului curent de alocații pentru susținerea familiei și 3.366 persoane au primit indemnizații pentru creșterea copilului.

În ceea ce privește diferențele față de luna august 2013, cele mai semnificative scăderi se înregistrează la capitolul subvenții acordate asociațiilor și fundațiilor, cu 37,34% mai mici față de anul trecut, respectiv la cel privind alocațiile de plasament, sumele achitate în 2014 fiind cu 10,50% mai mici. Totodată, creșteri semnificative s-au înregistrat în privința cuantumului indemnizațiilor pentru persoane infectate cu HIV, mai mare cu 29,41% față de luna august a anului trecut, la plata stimulentelor de inserție, unde sumele acordate în 2014 sunt cu 13,23% mai mari, respectiv la capitolul ajutoare sociale, unde sumele achitate în august 2014 au fost cu 11,12% mai mari față de cele plătite în aceeași perioadă a anului trecut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax