Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ajutoare de stat pentru HoReCa: Înscrierile se vor deschide după 1 iunie 2021. Proiectul, în dezbatere publică din aprilie

Publicat

Ministerul Economiei va scoate în dezbatere un proiect pentru implementarea unei schemei de ajutoare de stat pentru HoReCa. Potrivit reprezentanților ministerului, viitorii beneficiari ar urma să se poată înscrie după data de 1 iunie 2021.

Secretarii de stat Valentina Saygo și Paul Ene s-au întâlnit cu reprezentanții unor asociații profesionale și organizații patronale din turism. Aceștia au discutat despre forma procedurii de implementare a schemei de ajutor de stat destinată industriei HoReCa. La consultări au participat și președintele Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), Aurel Andrei, președintele Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR), Adrian Popescu.

Citește și Firmele din domeniul HORECA scutite de impozitul specific până la mijlocul anului 2021. Alte măsuri fiscale adoptate de Guvern

Paul Ene a prezentat obiectivul proiectulului de procedură de implementare, elaborat de specialiștii din cadrul instituției. Se urmărește eliminarea problemelor privind înregistrarea în platforma electronică, care urmează a fi creată în parteneriat cu STS.

Valentina Saygo a clarificat împreună cu reprezentanții HoReCa nelămuririle privind baza de calcul și categoriile de venituri care intră în componența cifrei de afaceri. Cifră de afaceri ce stă la baza formulei de calcul pentru obținerea granturilor.

Proiectul procedurii de implementare a schemei de ajutor de stat, în consultare publică din a doua jumătate a lunii aprilie

În cadrul consultărilor au fost dezbătute toate punctele proiectului de procedură, cu scopul de a crea un cadru facil operatorilor economici, care să poată îngloba o arie cât mai mare a eventualelor situații ce pot apărea în vederea aplicării.

În cadrul întâlnirii au fost amintite amendamentele la legea de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 10/2021, adoptate de Senat. Printre acestea se evidențiază:

  • eliminarea cheltuielilor eligibile,
  • posibilitatea de opta pentru virarea granturilor în conturi deschise la băncile comerciale, care vor fi selectate în program printr-o procedură transparentă,
  • majorarea plafonului maxim cumulativ, pentru prezenta schemă și alte măsuri de sprijin COVID-19, de la 800.000 euro, la 1.800.000 euro.

Potrivit reprezentanților ministerului Economiei, modificările urmează să fie dezbătute și votate de Camera Deputaților.

În urma discuțiilor, cei prezenți au stabilit ca, în a doua jumătate a lunii aprilie, proiectul procedurii de implementare a schemei de ajutor de stat pentru HoReCa să fie supus dezbaterii publice.

Totodată, deschiderea etapei de înscriere va fi realizată după 1 iunie. Până la data respectivă, toți beneficiarii vor putea depune, conform termenelor legale, situațiile financiare obligatorii.

sursa: economie.gov.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax