Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ajutoare de urgență pentru familii din Alba și din țară, acordate de Guvern. Care sunt sumele

Publicat

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă de 3.215.700 lei pentru sprijinirea a 924 familii şi persoane singure din țară.

Este vorba despre familii care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii, inundaţii, alunecări de teren, accidente ori situaţii deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la creşterea riscului de excluziune socială.

În Alba sunt patru beneficiari, din Ciugud, Șeușa, Vințu de Jos și Vadu Moților, care primesc fiecare între 5000 și 7000 de lei (în total 26.000 lei).

Acestea se află în situații de necesitate cauzate de incendii sau alunecări de teren care le-au afectat gospodăriile.

Vezi LISTA

Propunerile de ajutoare de urgență au la bază anchetele sociale efectuate de către agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială, centralizate la nivelul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială. Aceasta a transmis situațiile centralizatoare cu respectivele propuneri Ministerului Muncii și Protecției Sociale, se arată în nota de fundamentare a proiectului HG.

Din analiza anchetelor sociale rezultă următoarele:

113 familii și persoane singure se află în situații de necesitate cauzate de incendii care au afectat atât locuințele, anexele gospodărești, cât și bunurile de folosință îndelungată.

Aceste familii se confruntă cu probleme socio-materiale și de locuit, unele dintre acestea și cu stare gravă de sănătate, motiv pentru care se află în imposibilitate ca din veniturile proprii să-și poată repara locuințele.

Trei dintre aceste cazuri sunt în Alba – în total 19.000 de lei.

58 familii și persoane singure se află în situații de necesitate cauzate de inundații produse în anul 2020. Sunt doar familii din Bacău, Călărași, Neamț și Satu Mare.

2 familii se află în situație de necesitate cauzate de alunecări de teren, iar pe bază de anchete sociale se propune acordarea de ajutoare de urgență astfel: o familie din Alba (7000 lei) și alta din Prahova (7000 lei).

2 familii se confruntă cu situații de necesitate cauzate de accidente (Dâmbovița și Neamț).

749 familii și persoane singure din județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

Acesta se confruntă cu situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială. Necesită ajutoare de urgență în sumă totală de 2.375.700 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Prostia

    miercuri, 10.11.2021 at 16:19

    Ajutati cu adevarat, daca va dati demisia si emigrati inainte ca tara sa faca o noua revolutie !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax