Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ajutoare financiare pentru angajarea de bone. Cuantum și condiții din proiectul pus în consultare publică de Primăria Alba Iulia

Publicat

Primăria Alba Iulia va acorda ajutoare financiare tinerelor familii cu copii, în vederea angajării de bone. Vor beneficia de acest sprijin persoanele care au cel mult 3.500 lei venit pe membru de familie.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea metodologiei privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bone a fost pus în consultare publică.

”În acord cu prevederile Legii nr. 35/31.03.2020, privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă, pot beneficia de acest ajutor financiar, în limita fondurilor bugetare anuale aprobate cu această destinație, persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie.

Cuantumul ajutorului financiar diferă în funcție de veniturile familiei și este cuprins între 250 și 710 lei pentru un copil, iar dosarul se depune la sediul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia și se acordă în limita fondurilor bugetare.

Acordarea acestui ajutor financiar se face de către autoritățile administrației publice locale în urma hotărârii consiliului local privind aprobarea metodologia de aplicare”, transmite primăria.

Procedura de transparență decizională / consultare publică a proiectului se derulează până în 22 iulie 2020, timp în care persoanele interesate pot să-și prezinte opiniile și propunerile prin email pe adresa social@apulum.ro sau office@apulum.ro.

AICI, integral, metodologia de acordare a ajutoarelor financiare.

Strategia integrată de dezvoltare urbană a municipiului Alba Iulia, pentru perioada 2014-2023, își propune sprijinirea tinerelor familii cu copii prin dezvoltarea infrastructurii de îngrijire, educație și recreere.

„Viitorul nu e ceva abstract și nedefinit. Viitorul are nume clare: Maria, Ioana, Teodora, Vlad, Eduard… Viitorul sunt ei, cei mai mici albaiulieni. Pentru ei îmbunătățim permanent infrastructura de învățământ preșcolar, indiferent că e vorba de grădinițe sau creșe. M-aș bucura ca numărul de locuri în creșe să fie cel puțin egal cu al cererilor. Nu putem face o magie, peste noapte, cum am vrea. Este însă unul dintre proiectele mele de căpătâi pentru anii următori. Până să fi rezolvat această problemă, lansăm varianta susținerii famililor pentru angajarea e bone. Este modul în care putem sprijini acum tinerii părinți”, spune Voicu Paul, viceprimarul cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia.

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax