Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ajutoare pentru încălzire mai mari, ca urmare a creşterii preţurilor la gaze naturale şi energie electrică

Publicat

Prin Ordonanţa aprobată marţi de Guvern, privind modificarea şi completarea OG 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, persoanele defavorizate vor primi în continuare ajutoare pentru încălzirea locuinţelor cu energie termică, dar şi eletrică. Sumele primite ca sprijin de la stat variază între 48 de lei şi 240 de lei.

Ordonanţa adoptată de Guvern urmăreşte realizarea unei protecţii sociale focalizate pentru cele mai defavorizate segmente ale populaţiei în perioada sezonului rece 2013 – 2014 ca urmare a creşterii de preţuri la gaze naturale şi energie electrică.

Prin Ordonanţă se menţine sistemul actual de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor cu energie termică în sistem centralizat, dar se introduce indicatorul social de referinţă (ISR) ca element de raportare a cuantumului ajutoarelor şi nivelurilor de venituri, în conformitate cu art. 14 din Legea nr. 292/2011.

Cuantumul ajutoarelor pentru încălzirea cu gaze naturale se ajustează şi se asigură acoperirea creşterii de 6 % a preţului la gazele naturale.

De asemenea, se introduc ajutoare pentru încălzirea cu energie electrică.

Valoarea acestora este între 240 lei pentru familiile/persoanele cu venituri până la 155 lei/persoană şi 48 lei pentru venituri de până la 615 lei/persoană.

Primarul poate solicita de la instituţiile/autorităţile competente, pe bază de protocol sau, după caz, de la solicitantul ajutorului, documente justificative privind componenţa familiei, veniturile realizate şi situaţia juridică a locuinţei.

Prin anchetă socială, se va putea verifica îndeplinirea condiţiilor de acordare a ajutoarelor, în situaţiile care nu pot fi determinate cu exactitate pe baza documentelor justificative.

Ajutoarele de încălzire cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri vor fi acordate la începutul sezonului rece.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax