Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ajutoarele pentru facturi vor fi menținute, anunță ministrul Burduja. Mesaje contradictorii chiar din interiorul Guvernului

Publicat

Măsurile compensatorii pe energie, sau ajutoarele pentru facturi, cum au mai fost denumite, vor fi menținute.

Informația a fost transmisă de ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care a adăugat că vine ”cu garanţii din partea Guvernului că până anul viitor măsurile compensatorii se vor menţine şi românii vor fi ajutaţi să îşi plătească facturile”.

„Preţurile la consumator noi le dorim cât mai stabile şi ar fi imprudent în acest moment să încercăm să reducem artificial preţurile la factură, pentru că este o piaţă într-o evoluţie continuă.

Sunt toate şansele să avem cel puţin o prelungire până în primăvara anului viitor.

Comisia Europeană are toată deschiderea să prelungească statelor membre schema de compensare-plafonare până anul viitor, tocmai pentru că vorbim de o piaţă încă impredictibilă”, a spus ministrul Energiei, Sebastian Burduja la Antena 3.

Totuși acesta nu a explicat cum se va face acest lucru și nici în ce cuantum ar putea fi compensate facturile românilor.

Pe baza cardului de energie au existat speculații cu privire la renunțarea la el.

Chiar ministrul Finanțelor, Marcel Boloş, confirma informaţia că acel card de energie cu bani europeni va mai fi distribuit românilor doar o dată, peste trei luni, pentru că de anul viitor, el va fi anulat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax