Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ajutoarele sociale, suspendate dacă beneficiarul refuză un loc de muncă. Proiect legislativ, la Senat

Publicat

senat Parlamentarii propun modificarea Legii privind venitul minim garantat în sensul în care beneficiarii ajutoarelor sociale să nu mai beneficieze de sumele de la stat dacă refuză un loc de muncă de la oficiul teritorial la care sunt arondați.

Propunerea legislativă pentru modificarea alineatului (7) al articolului 15 din Legea nr.416/2001 privind venitul minim garantat a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 30 mai.

Inițiatorii susțin, în expunerea de motive a proiectului, că actuala legislație obligă beneficiarii să fie înscriși la oficiile teritoriale de muncă, dar abia la al treilea refuz al unui loc de muncă, acestora li se suspendă plata ajutoarelor sociale.

„Din practică se constată că majoritatea celor care primesc venit minim garantat sub formă de ajutor social refuză să meargă la muncă, preferând să stea acasă pe banii statului. Considerăm că modificările sunt necesare, mai ales c mas-media a prezentat de multe ori cazuri în care benficiarii se plimbă cu mașini de lux sau stau în conace. De asemenea, mulți dintre ei își maltratează copiii și nu îi lasă să meargă la școală sau le interzic să primească burse, de teamă să nu piardă indemnizația dată de stat”, se argumentează în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Conform datelor oficiale de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale, citate în document, pentru luna aprilie 2017 au fost înscrise 243.006 de persoane cu beneficii (ajutoarele sociale) drepturi curente.

Parlamentarii propun modificarea legii, astfel încât refuzul unui loc de muncă oferit și/sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională conduce la încetarea dreptului de ajutor social.

În cazul acestui proiect legislativ, avizul final va fi dat de Camera Deputaților, care este cameră decizională.

sursa: senat.ro, legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax