Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ajutoarele sociale, suspendate dacă beneficiarul refuză un loc de muncă. Proiect legislativ, la Senat

Publicat


senatParlamentarii propun modificarea Legii privind venitul minim garantat în sensul în care beneficiarii ajutoarelor sociale să nu mai beneficieze de sumele de la stat dacă refuză un loc de muncă de la oficiul teritorial la care sunt arondați.

Propunerea legislativă pentru modificarea alineatului (7) al articolului 15 din Legea nr.416/2001 privind venitul minim garantat a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 30 mai.

Inițiatorii susțin, în expunerea de motive a proiectului, că actuala legislație obligă beneficiarii să fie înscriși la oficiile teritoriale de muncă, dar abia la al treilea refuz al unui loc de muncă, acestora li se suspendă plata ajutoarelor sociale.

„Din practică se constată că majoritatea celor care primesc venit minim garantat sub formă de ajutor social refuză să meargă la muncă, preferând să stea acasă pe banii statului. Considerăm că modificările sunt necesare, mai ales c mas-media a prezentat de multe ori cazuri în care benficiarii se plimbă cu mașini de lux sau stau în conace. De asemenea, mulți dintre ei își maltratează copiii și nu îi lasă să meargă la școală sau le interzic să primească burse, de teamă să nu piardă indemnizația dată de stat”, se argumentează în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Conform datelor oficiale de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale, citate în document, pentru luna aprilie 2017 au fost înscrise 243.006 de persoane cu beneficii (ajutoarele sociale) drepturi curente.

Parlamentarii propun modificarea legii, astfel încât refuzul unui loc de muncă oferit și/sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională conduce la încetarea dreptului de ajutor social.

În cazul acestui proiect legislativ, avizul final va fi dat de Camera Deputaților, care este cameră decizională.

sursa: senat.ro, legestart.ro


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Apple, în conflict cu Uniunea Europeană: standardizarea porturilor de încărcare „împiedică inovaţia“

Publicat

Apple nu este de acord cu intenția Uniunii Europene de a standardiza cablurile de încărcare ale smartphone-urilor şi tabletelor, spunând că va afecta consumatorii şi va ”împiedica inovaţia”. Recent, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene stabilirea unor legi care să impună adoptarea unui port de încărcare universal pentru toate smartphone-urile şi tabletele vândute pe teritoriul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO VIDEO: O persoană a DECEDAT și o alta a fost rănită după EXPLOZIA unui PROIECTIL, la Pianu de Jos

Publicat

O explozie s-a produs marți, în jurul orei 15.50, în localitatea Pianu de Jos. O persoană a decedat și o alta a fost rănită, în urma unei explozii produse în curtea unei societăți. Potrivit IPJ Alba, o persoană a decedat pe raza localității Pianu de Jos, după ce a suferit leziuni, în urma unei explozii. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din Hopârta, scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a investiției, majorată

Publicat

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din localitatea Hopârta au fost scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a proiectului este de peste 1,2 milioane de lei. Primăria comunei Hopârta a lansat în 27 ianuarie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație privind execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitare Școală Gimnazială, sat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Incendiu în cartierul Oarda de Jos din Alba Iulia: Un stâlp de curent a luat foc

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un stâlp de curent din Oarda de Jos, Alba Iulia a fost cuprins de flăcări, marți seara, în jurul orei 18.50.  Potrivit reprezentanților ISU Alba, mai multe fire de curent de la stâlp ard spre consola electrică a unei case nelocuite.  Acțiunea este în diminamică, știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate