Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ajutor de la stat în valoare totală de 2,3 milioane lei pentru producătorii din segmentul de legume şi fructe. Plăţile, făcute de APIA, până în 30 septembrie

Publicat

flori legume toamna Guvernul a stabilit, joi, aplicarea unor măsuri excepționale de sprijin, cu caracter temporar, organizațiilor de producători din sectorul fructelor și legumelor. A alocat suma de 2,3 milioane de lei, ajutor de stat.

Sprijinul este destinat acoperirii unei părți din pierderile suferite de producătorii agricoli de legume și fructe, ca urmare a retragerii de pe piață a produselor în perioada 8 august 2015-18 septembrie 2015, în contextul crizei cauzate de embargoul impus de Rusia, transmite Guvernul, într-un comunicat de presă.

Fondurile vor fi asigurate din Fondul European de Garantare Agricolă, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru 2016.

Măsurile temporare de sprijin se aplică pentru o cantitate de 3000 de tone, potrivit normelor stabilite prin Regulamentul delegat (UE) nr.1.031/2014 de stabilire a unor măsuri de sprijin excepționale cu caracter temporar suplimentare pentru producătorii de anumite fructe și legume, modificat prin regulamentul delegat (UE) nr. 1.369/2015 al Comisiei din 7 august 2015.

Plățile se vor face prin Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură până la 30 septembrie 2016.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax