Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ajutor de la stat pentru apicultori: 23,7 lei pe familia de albine. Proiect la Ministerul Agriculturii

Publicat

Apicultorii ar putea primi un ajutor de minimis de 23,7 lei/familia de albine, pentru un număr de 2.246.866 familii de albine.

Sprijinul este pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2021.

Un proiect de Hotărâre de Guvern postat pe site-ul Ministerului Agriculturii reglementează acordarea acestor sume.

Sprijinul financiar este destinat susţinerii activităţii în sectorul apicol pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice care s-au produs în perioada respectivă asupra sectorului apicol, astfel încât să se asigure continuarea ciclului de producţie.

Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis depăşeşte 53,250 milioane lei, reprezentând 10,929 milioane euro la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2020, respectiv 4,8725 lei pentru un euro, se menţionează într-un comunicat al MADR.

Sursa de finanţare este bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Perioada de depunere a cererilor şi documentelor însoţitoare este de 30 zile, începând cu a cincea zi lucrătoare, după intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.

Termenul de plată este 31 decembrie 2021.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax