Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ajutor de la stat pentru părinți, dacă copiii fac orele online. Care sunt condițiile și pașii necesari pentru a obține banii

Publicat

În situația în care tot mai multe școli trec în online, crește și numărul părinților care sunt nevoiți să stea acasă cu copiii. Mulți nu știu care sunt condițiile și pașii pe care trebuie să îi îndeplinească pentru a beneficia de indemnizația de la stat care se acordă în această situație. 

Părinții pot sta acasă cu elevii care fac școala online și sunt plătiți de stat doar dacă minorul are până în 12 ani, cu mici excepții, însă. În această categorie intră părinții care au copii cu vârsta de până la 18 ani cu boli de inimă, diabet, boli inflamatorii, boli imune sau autoimune.

Indemnizația nu se oferă ambilor părinți, ci doar unuia dintre ei.

Aceasta este în valoare de 75% din venitul mediu brut, dar nu mai puțin de 2.500 de lei.

Bani sunt oferiți de stat cu o condiție: părintele nu trebuie să facă telemuncă. În caz contrar acesta va fi plătit de angajator și nu mai poate beneficia de acest ajutor din partea statului.

Care sunt pașii pentru a primi acest ajutor

Pentru a primi această indemnizație este nevoie de o serie de formalități. Primul pas pe care părintele trebuie să îl facă este să ceară de la școala copilului o adeverință care să ateste că la unitatea de învățământ respectivă orele de curs se desfășoară în online.

Apoi, cu acest document și cu o declarație pe proprie răspunde în care se menționează faptul că este singurul părinte care beneficiază de această indemnizație le duce la angajator, care mai apoi depune aceste acte la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, instituție care mai apoi va face demersurile necesare ca părintele să primească banii.

Acordarea acestor zile libere plătite se aplică tuturor angajaţilor atât din mediul public şi privat, pe toată perioada stării de alertă și după încetarea acesteia, dar nu mai târziu de finalizarea cursurilor anului școlar 2021 – 2022.

Numărul de beneficiari estimat este de 20.000 de români, iar efortul bugetar estimat este de 50 milioane lei pe lună.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax