Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ajutor de la stat pentru poliţiştii şi militarii cu rate la credite imobiliare. Proiect

Publicat

bani

Poliţiştii şi militarii aflaţi la prima numire în funcție sau cei care îşi schimbă locaţia în interes de serviciu şi contractează credit imobiliar sau ipotecar vor putea primi de la stat parțial sau total, contravaloarea ratei împrumutului. Un proiect în acest sens este în dezbatere la Camera Deputaților.

Condiţiile pentru obţinerea acestor ajutor de la stat de către polițiști și cadre militare sunt să fie numiţi în prima funcție ori mutaţi în altă localitate, în interes de serviciu, soţia sau soţul să nu aibă locuință în acea localitate şi să nu aibă asigurat alt spațiu de locuit corespunzător.

Vor putea primi, dacă au contractat un credit ipotecar sau imobiliar, o compensație pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata împrumutului contractat. Banii se acordă lunar, pe perioada creditului, doar pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei.

Cadrele militare vor putea beneficia de aceasă măsură, conform propunerii legislative, și în cazul în care sunt mutate într-o garnizoană din localitatea de domiciliu, dar nu dețin, nici ele și nici soțul/soția acestora, o locuință proprietate personală în această localitate.

În prezent, militarii și polițiștii mutați în interesul serviciului în altă localitate decât cea în care își au domiciliul sau sunt la prima numire în funcție și nu au o locuință în orașul în care s-au mutat primesc o compensație pentru plata chiriei.

sursă: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax