Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ajutor de stat de peste 300.000 de euro. Sprijin pentru persoanele fizice, întreprinderile familiale sau firmele care depozitează carne de porc

Publicat

porc Persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și familiale și/sau persoanele juridice, plătitoare de TVA care au cerut sprijin pentru depozitarea privată a cărnii de porc vor primi bani de la stat. Guvernul a aprobat, joi, acordarea ajutorului financiar pentru depozitarea privată a cărnii de porc în valoare totală de 309.500 de euro.

Se acordă ca sprijin din Fondul European de Garantare Agricolă – FEGA și se prefinanțează din sumele alocate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2016 din venituri din privatizare.
De respectivul ajutor financiar beneficiază persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și familiale și/sau persoanele juridice, plătitoare de TVA, care îndeplinesc condițiile prevăzute de legislația europeană în domeniu (Regulamentul (CE) nr.826/2008 al Comisiei – de stabilire a normelor comune de acordare a ajutorului pentru depozitarea privata a anumitor produse agricole).
Ajutorul se acordă pentru cererile depuse începând cu data de 4 ianuarie 2016. Cererile se raportează la o perioada de depozitare de 90, 120 şi 150 zile. Fiecare cerere trebuie să se refere doar la una din categoriile de produse și trebuie să acopere o cantitate minimă de cel puțin 10 tone produse dezosate și cel puțin 15 tone pentru  celelalte produse. După aprobarea cererii, plata se va face în contul beneficiarului, în termen de 5 zile de la alimentarea contului APIA cu suma solicitată și aprobată.
Sprijinul financiar se implementează de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și rețeaua sa teritorială.
De asemenea, APIA va pune la dispoziția solicitanților formularistica și documentația necesara aplicării corecte a măsurii de acordarea a jutorului pentru depozitarea privată a cărnii de porc și elaboreaza metodologia de aplicare a masurii si  ghidul solicitantului. Acestea vor fi afisate pe site-ul oficial al APIA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax