Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ajutor financiar suplimentar pentru crescătorii de ovine din zonele defavorizate. 4,5 euro pe cap de animal

Publicat

Fiecare crescător de ovine din zonele defavorizate va putea beneficia de subvenţie în plus de 4,5 euro pentru fiecare animal, în acest an. Anunţul a fost făcut, vineri, la Cluj, de ministru Agriculturii, Daniel Constantin.

Oficialul ministerului a declarat pentru presa locală că ajutorul este unul important, majorat cu aproape 50 la sută, obţinut prin derogare de la Bruxelles.

„O veste bună pe care vreau să o dau în contextul celor întâmplate cu laptele este pentru crescătorii de ovine. Vineri vom trimite la Bruxelles o fişă prin care solicităm şi este permis prin regulamentul european, printr-o exceptare de la acest regulament, o suplimentare a sprijinului pe cap de animal de ovine în zonele defavorizate. Din calculele pe care le avem, avem în aceste zone în jur de 1,5 milioane de capete de ovine, care vor primi suplimentar, faţă de cei 10 euro care erau agreaţi prin ajutorul de stat, încă 4,5 euro. Este un ajutor important, o creştere de aproape 50 la sută, care vine într-o perioadă destul de grea”, a spus ministrul, citat de Ora de Cluj.

Subvenţia va fi acordată în contextul creşterii preţului furajelor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax