Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ajutor pentru 8000 de fermieri din Alba: CJ va solicita aplicarea regulilor noi pentru sprijinirea agriculturii de semi-subzistenţă doar pe viitor

Publicat

Consiliul Județean Alba încearcă să rezolve problemele celor aproximativ 8.000 de fermieri din județ care au proiecte depuse și selectate în cadrul Măsurii 1.4.1 Sprijinirea Agriculturii de semi-subzistență, dar care acum riscă să piardă finanțarea din cauza schimbării regulilor. În acest sens se lucrează la o solicitare care va fi trimisă Ministerului Agriculturii și prin care se va cere ca noile reguli să se aplice doar pe viitor.

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a convocat joi o întâlnire de lucru cu reprezentanții Agenției de Plați și Intervenție pentru Agricultură Alba, Direcției Sanitar Veterinare Alba, Direcției Agricole Alba și Camerei Agricole Alba pentru a discuta și a găsi soluții pentru situația gravă a agricultorilor din județul Alba ce au proiecte depuse și selectate în cadrul Măsurii 1.4.1. Sprijinirea Agriculturii de semi-subzistență.

Există mai multe modificări, dar cea mai mare problemă apare din cauză că, la momentul depunerii proiectului, conform ghidului solicitantului, suprafețele luate în calcul erau cele din Registrul Agricol, iar acum se iau în considerare doar suprafețele înscrise la APIA.

„La nivelul județului Alba sunt circa 8.000 de fermieri care au astfel de proiecte depuse și selectate, iar o mare parte din aceștia sunt în pericol de a pierde finanțările pentru că regulile au fost schimbate în timpul jocului.

Lucrăm la o solicitare oficială pe care o vom transmite Ministerului Agriculturii, prin care cerem ca noile reguli să se aplice doar pe viitor, pentru proiectele depuse și selectate după data intrării în vigoare a acestor modificări și nu pentru proiectele deja selectate după vechile cerințe. Nu este normal ca acești oameni să piardă finanțările pentru că se schimbă regulile în timpul jocului”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax