Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ajutor pentru fermieri. Statul va deconta o parte din cheltuielile cu energia electrică folosită la irigații

Publicat

sursa foto: pixabay.com

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va deconta până la 50% din cheltuielile cu energia electrică în sectorul îmbunătăţirilor funciare, după aprobarea unei Hotărâri de modificare a Legii îmbunătăţirilor funciare, a anunţat vineri instituţia.

„În Şedinţa Guvernului din data de 10 decembrie 2021 a fost adoptată o Hotărâre ce modifică şi completează Normele metodologice de aplicare a Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1872/2005. Una din modificările aduse de acest act normativ vizează stabilirea modalităţii de alocare şi aprobare a cheltuielilor în cotă de până la 50%, aferente consumului de energie electrică necesar funcţionării agregatelor sau a echipamentelor pentru irigaţii”, se arată în comunicat.

Aceste cheltuieli se suportă de către Agenţia Naţională pentru Îmbunătăţiri Funciare, în limita sumelor alocate din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie.

Totodată, prin acest act normativ se reglementează procedura privind decontarea cheltuielilor, în cotă de până la 50%, aferente consumului de energie electrică necesar funcţionării agregatelor sau a echipamentelor pentru irigaţii, pentru care se asigură apa pentru irigaţii în baza contractelor multianuale/sezoniere.

Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax