Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Al doilea contor pentru energia electrică: o parte dintre români, obligați să îl instaleze. Facturile vor crește după montare

Publicat

Al doilea contor pentru energia electrică: o parte dintre români vor fi obligați să îl instaleze. Facturile vor crește după montare.

Noul contor trebuie instalat la poarta fiecărui prosumator și ar urma să crească facturile tuturor românilor.

Aproximativ 200.000 de asemenea contoare vor fi montate, iar cheltuielile vor ajunge la 20 de milioane de EURO.

Acești bani vor fi recuperați din facturile tuturor abonaților.

Asta pentru că toate costurile cu montarea echipamentelor vor fi acoperite de distribuitori, care însă le vor recupera ulterior prin majorarea tariful de distribuție pe fiecare factură.

Asociația prosumatorilor susține însă că acest contor este inutil, transmite Antena 3.

Al doilea contor pentru energia electrică: inutil

„Aceste contoare sunt absolut inutile și constituie o cheltuială gratuită pe care o vor suporta toți consumatorii și consumatorii din România în solida.

Drepturile ANRE-ului de a reglementa se oprește la mine la poartă, se oprește la contorul de la poartă.

Nu intră și în domeniul privat al meu să-mi monteze un alt tablou de distribuție, un alt tablou electric, un alt contor la mine în curte”, a spus președintele Asociației de Prosumatori, Dan Prîșan.

Modificări importante pentru prosumatori: drepturi și facilități. Cum ar putea fi taxate investițiile acestora

În schimb, Autoritatea Națională pentru Reglementarea Energiei spune că legea trebuie respectată, iar facturile vor fi majorate foarte puțin.

„Dacă vom avea 200.000 de prosumatori și 200.000 de contoare montate, ținând cont că tariful acesta se va socializa în costul acesta se va socializa în tariful de distribuție pe rata de amortizare fiind de 10 ani.

Vom avea practic un cost pe megawatt-oră de 0,22 RON e pe an, deci practic un cost care este insesizabil pentru consumatorul de energie”, a spus președintele ANRE, George Niculescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 25.04.2024 at 13:48

    Asta-i una. Cealaltă găselniţă este incărcarea nejustificată a facturii cu aşazisul prezumat. Eu am avut un consum zilnic pe perioada 01-24.03.de 3,8 Kw. Pe perioada 25-31.03 s-a prezumat 4,5 Kw. Am văzut o factură cu 30 Kw zilnic şi în perioada de prezumat, adică 7 zile cu 138 Kw. Şi nababii, adică necalificaţii de la ANRE dorm, că habar n-au ce se întâmplă prin ţară.

  2. Roșu Dorina

    sâmbătă, 27.04.2024 at 09:59

    la al doilea contoar pentru prosumatori , adică cei care au fotovoltaice , căci despre ei este vorba , consumul care nu la consumat , intră în rețea , adică la electrica și trebuie să-i plătească instituția nu taxați voi cum doriți după bunul plac , așa se procedează în ȚĂRILE civilizate , nu cu HOȚII ca-n Romania.
    Nu mai proști românii , suntem în secolul ××i .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax