Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Al doilea workshop din cadrul proiectului STATUS, la Alba Iulia: Prezentare Geoblogg și grupe de lucru pe axe

Publicat

Al doilea atelier de lucru din cadrul Proiectului STATUS finanțat din fonduri SEE (South Eastern Europe) s-a desfășurat la Alba Iulia, în perioada 5-6 decembrie. Proiectul Status urmărește elaborarea unei strategii care să susțină orașele și regiunile din sud-estul Europei în conturarea unei agende de dezvoltare urbană integrată, cu ajutorul instrumentelor de planificare participativă, prin cointeresarea mai multor stakeholderi din diverse domenii de activitate. Astfel, strategia de dezvoltare a municipiului Alba Iulia nu se va contura dintr-o singură direcție, dinspre administrație, ci prin responsabilizarea și efortul comun al elementelor reprezentative din comunitățile ce alcătuiesc AIDA, transmit organizatorii.

Grupurile de lucru din cadrul acestui workshop au identificat soluțiile la problemele aduse în discuție în cadrul primei întâlniri de lucru. Unul dintre reperele agendei l-a constituit prezentarea Geoblogg-ului ca instrument de lucru, care a prins contur în cadrul primului workshop, având în alcătuire toate problemele identificate din toate sferele de interes. De asemenea, s-au format grupele de lucru pe axe, care vor structura Agenda Strategică Alba Iulia în domeniile societate civilă, forță de muncă, mediu de afaceri, activiăți economice, guvernanță și actori urbani, sustenabilitatea proiectelor – finanțabilitate 2014 – 2020, mobilitate și accesibilitate, infrastructuri tehnice și probleme teritoriale, infrastructuri sociale. Workshopul a fost coordonat de către reprezentanții URBASOFIA, dr. Pietro Elisei si M. Urb. Sabina Dimitriu, cu participarea Președintelui PrelMet Transilvania, dr. Ioan Bele și a Ionelei Gavrilă Paven.

„Mă bucură faptul că există un real interes din partea celor invitați să participe la aceste ateliere de lucru pentru viitoarea strategie de dezvoltare. La prima întâlnire s-au exprimat cu convingere câteva dintre prioritățile și problemele ce trebuie rezolvate pentru comunitățile AIDA și în special pentru Alba Iulia în următoarea perioadă. De aceasta dată, cu la fel de multă seriozitate, s-au trasat soluțiile demne de a fi puse în practică. E foarte bine că putem găsi resurse în cadrul societății civile cu privire la dezvoltarea orasului, cu atât mai mult cu cât în cadrul acestui proiect deținem un factor de coordonare profesionist, reprezentat de specialiști de prestigiu. Practic planurile sunt primul pas, iar noi am lucrat întotdeauna aplicat, pe baza unor strategii, fapt remarcat și apreciat de instituții precum Banca Mondiala, Moody’s și altele”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Proiectul STATUS reunește 21 parteneri din țări europene, iar rezultatele formulate în cadrul agendelor urbane teritoriale strategice vor fi promovate prin platforma web a SEE, primul instrument de lucru creat ca model pentru toți cei interesati să urmeze aceste modele de strategii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax