Connect with us
Publicitate

Uncategorized

ALBA: „Bani de liceu” pentru toţi solicitanţii eligibili

Publicat

Fondul pentru Programul naţional de protecţie socială “Bani de liceu”, pentru anul şcolar 2010-2011 a fost suplimentat, astfel încât toţi cei 128.500 solicitanţi eligibili care au depus dosare să intre în posesia sprijinului financiar de 180 lei pe lună. Conform Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, suma totală aferentă acestui program pe anul financiar în curs este de 173.300.000 lei.

În Alba, un număr de 47 de elevi din cei 2.317 înscrişi au rămas iniţial pe dinafară, pentru că ministerul a fixat plafonul de acordare la un venit de 149,90 lei/membru de familie. Aceşti copii aveau 150lei/membru şi nu s-au încadrat.  Reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, profesor Rodica Andronescu, a declarat pentru Alba24.ro că judeţul nostru a solicitat bani pentru toţi elevii care nu s-au încadrat, Ministerul Educaţiei aprobând întreaga listă.

In total,  2.317 de elevi din Alba beneficiază de programul “Bani de liceu”. Liceenii vor primi suma de 180 lei pe lună pe întreaga perioadă a cursurilor şcolare, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă. Fondurile vor fi alocate de către Ministerul Educaţiei şi vor fi distribuite beneficiarilor de către unităţile şcolare la care aceştia şi-au depus dosarul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax