Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 13 cazuri de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore, în județ. Situația îmbolnăvirilor

Publicat

Au fost confirmate alte 13 cazuri în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise luni, 20 iulie, de către Direcția de Sănătate Publică Alba.

Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 585 de la începutul pandemiei.

Vezi ALBA: Din ce localități provin cele 13 noi cazuri de coronavirus, raportate în ultimele 24 de ore, în județ

Cazurile noi provin din cinci localități din județ și sunt contacți direcți ai cazurilor confirmate în ultimele zile.

Potrivit DSP Alba, sunt 445 persoane vindecate și 28 decese.

Duminică, în Alba au fost prelucrate 278 de teste, la SJU.

Numărul total de teste efectuate în județ a ajuns la 34.649. Cazurile nou confirmate sunt contacti direcți (membri de familie) ai cazurilor pozitive depistate zilele trecute.

La acest moment, 62 se află internați în spitale, 50 sunt în izolare la domiciliu.

”Urmare a evaluării capacității spitalelor din județul Alba de a primi pacienți COVID-19, la acest moment mai sunt disponibile 50 de locuri destinate lor, iar de vineri sau cel târziu de luni se va redeschide și Secția de Infecțioase a Spitalului Județean, cu o capacitate de 52 de paturi. Deși sperăm să nu fie nevoie să suplimentăm numărul de paturi, suntem pregătiți pentru orice scenariu. Doresc să reamintesc faptul că accesul bolnavilor non-COVID la spitalele din județ nu este afectat sub nicio formă”,a transmis Alexandru Sinea, director DSP Alba.

Reamintim că un număr record de cazuri noi a fost înregistrat sâmbătă: 40. Majoritatea cazurilor nou apărute provin de la 2 operatori economici din județ, potrivit DSP. Acestea sunt dispersate pe raza a 12 localități, fără a fi concentrate într-o singură localitate. Cazurile au fost depistate ca urmare a solicitărilor agenților economici de a-și testa personalul.

Până duminică erau în total 572 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei în județ, 443 persoane vindecate și 28 decese, 34.371 de testări (190 de testări în ultimele 24 de ore la DSP).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax