Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 189 cazuri noi de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore. Situația oficială din județ în 6 noiembrie


Publicat

În ultimele 24 de ore, în județul Alba s-au înregistrat 189 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise vineri, 6 noiembrie, de DSP Alba.

De la începutul pandemiei 6183 de persoane au fost confirmate pozitiv. De asemenea 3680 de persoane s-au vindecat și s-au înregistrat 169 decese, în județ, de la începutul pandemiei.

Joi, în Alba au fost prelucrate 751 de probe (421 la DSP si 330 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 107850.

Comparativ, cu o zi în urmă, erau raportate 217 cazuri noi, iar de la începutul pandemiei erau înregistrate 5.995 îmbolnăviri, 3.431 vindecări, 164 decese, 107.099 teste prelucrate (751 în ultimele 24 de ore).ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Reduceri și scutiri la plata impozitului anual și a taxei lunare pentru clădirile nerezidențale în 2020, la Alba Iulia. PROIECT

Publicat

sediu primarie drona

Persoanele fizice sau juridice care dețin clădiri nerezidențiale în municipiul Alba Iulia, folosite pentru activități economice, vor putea beneficia de o reducere a impozitului anual pe clădiri pentru anul 2020 cu 50%. De asemenea, concesionarii, locatarii sau titularii dreptului de administrare sau de folosință a unei clădiri aflată în proprietatea statului sau a unității administrativ teritoriale vor putea solicita scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri în anul 2020. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de joi, 26 noiembrie, un proiect privind acordarea unor facilități la plata impozitului anual pe clădiri și a taxei lunare pe clădiri datorate pentru anul 2020.

Mai exact, se propune ca în anul 2020, în cazul contribuabililor plătitori de impozit pe clădiri/taxă pe clădiri, să fie aprobată reducerea impozitului anual pe clădiri cu o cotă de 50%  pentru clădirile nerezidențiale situate pe raza teritorială a municipiului Alba Iulia, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosință printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract pentru desfășurarea unor activități economice de către alte persoane fizice sau juridice, după caz, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență și/sau alertă, ca urmare a efectelor epidemiei de coronavirus – Sars-Cov-2, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice.

Pentru a beneficia de prevederile proiectului, proprietarii clădirilor vor avea obligația ca, până la data de 21 decembrie 2020 inclusiv, să depună la Direcția Venituri din cadrul Primăriei o cerere de acordare a reducerii, însoțită de o declarație pe proprie răspundere.

În cazul în care persoanele au plătit impozitul anual pe clădiri datorat pentru anul 2020, până la data de 30 septembrie 2020, acestea pot solicita restituirea diferenței de impozit.

De asemenea, se propune ca în anul 2020, în cazul contribuabililor plătitori de impozi pe clădiri/taxă pe clădiri, să fie aprobată scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosință a unei clădiri proprietate publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, situată  pe raza teritorială a municipiului Alba Iulia, dacă, în perioada în care s-a instituit starea de urgență și/sau alertă ca urmare a efectelor pandemiei de coronavirus Sars-Cov-2, utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică. 

Pentru a putea beneficia de prevederile proiectului, concesionarii, locatarii, titularii dreptului de administrare sau de folosință a unei clădiri proprietate publică sau privată a statului sau a unităților adminsitrativ-teritoriale vor avea obligația ca până la data de 21 decembrie 2020 inclusiv să depună la Direcția Venituri o cerere de acordare a scutirii, însoțită de o declarație pe proprie răspundere. În declarația pe proprie răspundere contribuabilii vor menționa prevederile legale potrivit cărora au avut obligația întreruperii totale a activității proprii, pe perioada instituirii stării de urgență și/sau alertă.

De asemenea, în cazul în care persoanele au plătit taxa lunară  pe clădiri datorată pentru perioada în care s-a instituit starea de urgență și/sau alertă, acestea pot solicita restituirea taxei, în termenul de prescripție a dreptului de a cere restituirea.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Orban: În toate localitățile carantinate, cetățenii vor putea merge la vot în 6 decembrie. Nu reprezintă un risc suplimentar

Publicat

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, luni, că în localitățile care vor fi în carantină în ziua alegerilor parlamentare toți cetățenii vor putea merge la vot. De asemenea, premierul a precizat că pentru persoanele aflate în carantină, izolare sau internate în spital va fi adusă urna mobilă.

„În toate localitățile carantinate în data de 6 decembrie, cetățenii își vor putea exercita dreptul de vot. Nu va exista nicio restricție în ceea ce privește deplasarea cetățenilor la secțiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental. Toți cetățenii care se află în izolare sau în carantină, fie că sunt infectați, fie ca au venit dintr-o altă țară, fie că sunt persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave își vor putea exercita drepturile de vot. Vor vota prin intermediul urnei mobile care va veni la ei acasă. Se va permite exercitarea dreptului de vot al fiecărui cetățean chiar dacă se află în carantină, izolare, sau internat în spital din cauza COVID”, a declarat prim-ministrul.

Premierul a mai precizat că dacă va fi nevoie și va exista o solicitare de la Biroul Electoral Central, Guvernul ar putea modifica hotărârea privind prelungirea stării de alertă, astfel încât să fie incluse printre excepții și deplasarea cetățenilor la secția de vot.

„Se va stabili prin decizia BEC. Dacă BEC mai are nevoie se poate face o modificare la prelungirea stării de alertă să fie inclusă acolo o excepție în localitățile aflate în carantină pentru a permite oamenilor să meargă la vot. În Diaspora am reușit obținerea unui număr mare de secții de votare și va exista posibilitatea exercitării dreptului de vot”, spune acesta.

De asemenea, prim-ministrul a dat asigurări că nu există un risc suplimentar pentru oameni dacă vin să voteze.

„Ca și la locale i-am îndemnat pe oameni să vină cu încredere la vot. A veni la vot nu înseamnă un risc suplimentar pentru că vom lua toate măsurile să ne asigurăm că nu există risc de transmite”, a mai spus premierul.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud: Concurs pentru ocuparea unui post de inspector. Condiții pentru candidați

Publicat

primaria aiud

Primăria Municipiului Aiud organizează la sediul instituției din str. Cuza Vodă, nr.1, concurs de recrutare pentru ocuparea pe durată nedeterminată a unui post vacant, funcție publică de execuție de inspector, clasa I, grad profesional superior în cadrul Direcției Tehnice, Compartiment Patrimoniu, Transport, Administrativ din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Aiud, organizat în baza art. II din Legea nr.203/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Condiţiile de participare la concurs pentru postul de inspector, clasa I, grad profesional superior în cadrul Direcției Tehnice, Compartiment Patrimoniu, Transport, Administrativ din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Aiud:

– studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul fundamental de ierarhizare – științe inginerești sau în ramura de știință: științe economice;

– vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 7 ani.

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile de ocupare a unei funcții publice, prevăzute la art. 465 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

Durata timpului de muncă pentru funcția publică de inspector, clasa I, grad profesional superior este de 8h/zi, respectiv 40h/săptămână, reprezentând durată normală a timpului de muncă.

Condiţiile de desfăşurare a concursului:

– proba scrisă: 28.12.2020, ora 11:00 – sediul Primăriei Municipiului Aiud, sala Ion I.C.Brătianu;

– interviul: se va susţine într-un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise.

– dosarele de înscriere la concurs se depun în perioada 23.11.2020 – 14.12.2020 (ora 16:00), la Biroul Resurse Umane, Control Intern din cadrul Primăriei Municipiului Aiud.

Condiţiile de participare şi condiţiile de desfăşurare a concursului, bibliografia, tematica, atribuțiile stabilite în fișa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează la sediul Primăriei Municipiului Aiud şi pe site-ul instituției: www.aiud.ro.

Relații suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Municipiului Aiud, situată în Aiud, str. Cuza Vodă, nr. 1, număr de telefon 0258 861 310, interior 1013/fax 0258 861280, e-mail: resurse@aiud.ro, persoana de contact: Dancea Stînea Anamaria, consilier în cadrul Biroului Resurse Umane, Control Intern, precum și de pe site-ul instituției: www.aiud.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 281 posturi în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir și Sebeș. Oferta completă prin AJOFM

Publicat

locuri de munca

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 23 noiembrie.

Sunt vacante 281 locuri de muncă în județul Alba, în mai multe domenii.

OFERTA de locuri de muncă prin AJOFM ALBA:

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba Iulia – 0258 831 137

Angajator – post vacant – nr. locuri / telefon mobil

CN POSTA ROMANA – OJP ALBA – factor postal – 5 – 0268476697

SC BEST ROMVETS SRL – tehnician veterinar – 1 – 0743173073

SIR RADU MUSIC&SHOW SRL – referent de specialitate marketing – 5 – 0745700589

SGPI SECURITY FORCE SRL – agent de securitate – 4 – 0740600376

ELIT SRL – manipulant marfuri – 6 – 0729399359

ELIT SRL – ambalator manual – 10 – 0729399359

ASOCIATIA DE PROPIETARI13 – femeie de serviciu – 1 – 0753026768

PROFI ROM FOOD SRL – casier – 2 – 0372568838

PROFI ROM FOOD SRL – vânzator – 2 – 0372568838

PROFI ROM FOOD SRL – receptioner – distribuitor – 1 – 0372568838

PROFI ROM FOOD SRL – lucrator comercial – 1 – 0372568838

TOP S.R.L. – muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 1 – 0722204566

TOP S.R.L. – sudor – 1 – 0722204566

AZETS INSIGHT SRL – economist în economie generala – 2 – 0369454980

AZETS INSIGHT SRL – functionar administrativ – 2 – 0369454980

TRANSILVANIA NUTS SRL – ambalator manual – 2 – 0731006253

TRANSILVANIA NUTS SRL – manipulant marfuri – 2 – 0731006253

TRANSILVANIA NUTS SRL – tehnician programare, lansare, urmarirea productiei – 1 – 0731006253

TRANSILVANIA NUTS SRL – specialist in achizitii – 1 – 0731006253

TRANSILVANIA NUTS SRL – sef schimb – 1 – 0731006253

TRANSAVIA SA – muncitor necalificat în agricultura – 2 – 0753040200

TRANSAVIA SA – lacatus mecanic de întretinere si reparatii universale – 1 – 0753040200

TRANSAVIA SA – electrician de întretinere si reparatii – 1 – 0753040200

IPEC SA – marcator piese – 20 – 0758800134

IPEC SA – ambalator manual – 10 – 0758800134

IPEC SA – laborant chimist – 1 – 0758800134

IPEC SA – mecanic utilaj – 3 – 0758800134

CASA NOASTRĂ BĂRĂBANŢ SRL – asistent medical generalist – 1 – 0729010745

CASA NOASTRĂ BĂRĂBANŢ SRL – asistent social nivel superior – 1 – 0729010745

CASA NOASTRĂ BĂRĂBANŢ SRL – îngrijitoare la unitati de ocrotire sociala si sanitara – 2 – 0729010745

ASOCIATIA SINZIENE – asistent medical generalist – 1 – 0729010745

ASOCIATIA SINZIENE – asistent social nivel superior – 1 – 0729010745

ASOCIATIA SINZIENE – îngrijitoare la unitati de ocrotire sociala si sanitara – 2 – 0729010745

SC ECOTECH MAXSPEED SRL – dispecer – 1 – 0770931827

SMART SER FUN SRL – referent de specialitate marketing – 2 – 0745700589

GENERAL MAX S.A. – contabil – sef – 1 – 0748943840

PEMA ELECTROTEHNIC SRL – muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 10 – 0258806924

PEMA ELECTROTEHNIC SRL – confectioner cablaje auto – 5 – 0258806924

PEMA ELECTROTEHNIC SRL – tehnician electronica – 1 – 0258806924

PEMA ELECTROTEHNIC SRL – electrician echipamente electrice si energetice – 2 – 0258806924

SC ALBACOM BIZ SRL – manipulant marfuri – 3 – 0258830053

SC AUTO PARTNER GARAGESRL – mecanic auto – 1 – 0766753054

MEDIS ART CONSTRUCT SRL – dulgher (exclusiv restaurator) – 1 – 0740135118

AJOFM Alba – Punct de lucru Aiud – 0725 225 882

Angajator – post vacant – nr. locuri – telefon mobil

LOGOS SRL  – muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor  – 5 – 0728831735

SCOALA GIMNAZIALA LOPADEA NOUA – îngrijitor cladiri – 1 – 0258875200

SC GASPOL DESIGN SRL – operator spalator textile  – 3 – 0726964616

SGPI SECURITY FORCE SRL  – agent de securitate  – 3 – 0740600376

AJOFM Alba – Punct de lucru Blaj – 0725 225 883

Angajator – post vacant – nr. locuri – telefon mobil

I.A.M.U. SA – lacatus mecanic – 2 – 0258711907

I.A.M.U. SA – muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 5 – 0258711907

I.A.M.U. SA – frezor universal – 2 – 0258711907

I.A.M.U. SA – rectificator universal – 2 – 0258711907

I.A.M.U. SA – operator la masini – unelte cu comanda numerica – 5 – 0258711907

I.A.M.U. SA – electrician protectie relee, automatizari si masuratori electrice – 2 – 0258711907

I.A.M.U. SA – electromecanic masini si echipamente electrice – 2 – 0258711907

I.A.M.U. SA – sculer – matriter – 2 – 0258711907

I.A.M.U. SA – masinist la masini speciale de aschiere – 2 – 0258711907

I.A.M.U. SA – strungar universal – 2 – 0258711907

SC BCS AMA CONSTRUCT SRL – zidar rosar – tencuitor – 1 – 0758642427

BUCOVRO S.R.L. – muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 1 – 0753537548

CETATEA DE BALTA SRL – tractorist – 4 – 0258881881

ALOFM Câmpeni – 0725 225 884

Angajator – post vacant – nr. locuri – telefon mobil

BIO REAL FOOD SRL – preparator conserve, legume si fructe – 4 – 0788321726

ASOCIATIA SINZIENE – îngrijitoare la unitati de ocrotire sociala si sanitara – 2 – 0729010745

AFRODITA KRMSRL – asistent medical generalist – 1 – 0726619028

SC ISLAZ TRANSPORT – vânzator – 1 – 0740265011

SOF PRODUCTION STANIJA SRL – montor articole din piele – 1 – 0254611549

ASOCIATIA SFANTUL ANDREI BARABANT – femeie de serviciu – 1 – 0258818112

BENY VIDRACONS SRL – muncitor necalificat la spargerea si taierea materialelor de constructii – 1 – 0740501371

RLK APUSENI S.R.L. – muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 1 – 0725225884

SC ISLAZ TRANSPORT – conducator auto transport rutier de marfuri – 1 – 0740265011

AJOFM Alba – Punct de lucru Cugir – 0725 225 881

Angajator – post vacant – nr. locuri – telefon mobil

NIRVANA INTERNATIONAL SRL – manichiurist – 1 – 0775382433

NIRVANA INTERNATIONAL SRL – frizer – 2 – 0775382433

NIRVANA INTERNATIONAL SRL – coafor – 2 – 0775382433

TRANSEURO SRL – lucrator comercial – 2 – 0728882814

ASOCIATIA RESURSE DE INOVARE – manager de intreprindere sociala – 1 – 0 – 755086280

ASOCIATIA RESURSE DE INOVARE – manager de formare – 1 – 0755086280

WISE IT SOFT SRL – manager general – 1 – 0742116074

WISE IT SOFT SRL – specialist marketing – 1 – 0742116074

WISE IT SOFT SRL – reprezentant comercial – 1 – 0742116074

AJOFM Alba – Punct de lucru Sebeş – 0725 225 885

Angajator – post vacant – nr. locuri – telefon mobil

SC ALBANI FOREX SRL – tâmplar universal – 5 – 0744693292

SC ALBANI FOREX SRL – muncitor necalificat la ambalarea produselor solide si semisolide – 5 – 0744693292

SC ALBANI FOREX SRL – sudor – 5 – 0744693292

SC ALBANI FOREX SRL – lacatus mecanic – 5 – 0744693292

A.G.R. PELLETTERIE SEBES S.R.L. – asamblator – montator articole marochinarie – 4 – 0258730470

A.G.R. PELLETTERIE SEBES S.R.L. – marochiner – confectioner marochinarie, dupa comanda – 5 – 0258730470

A.G.R. PELLETTERIE SEBES S.R.L. – muncitor necalificat în industria confectiilor – 5 – 0258730470

FOREST SISTEM IND SRL – tocatorist – defibratorist – 1 – 0725225885

HS TIMBER PRODUCTIONS SRL – muncitor necalificat la ambalarea produselor solide si semisolide – 30 – 0722100970

HS TIMBER PRODUCTIONS SRL – lacatus mecanic – 5 – 0722100970

HS TIMBER PRODUCTIONS SRL – electrician în constructii – 2 – 0722100970

HS TIMBER PRODUCTIONS SRL – stivuitorist – 2 – 0722100970

HS TIMBER PRODUCTIONS SRL – sudor – 2 – 0722100970

ELIT SRL – ambalator manual – 1 – 0729399359

ELIT SRL – manipulant marfuri – 1 – 0729399359

SC TECHNOCRAFT SYSTEM SRL – operator la masini – unelte cu comanda numerica – 1 – 0743148650

SECRET ART S.R.L. – arhitect cladiri – 1 – 0783121921

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate