Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 34 de cazuri COVID confirmate în ultimele 24 de ore. Număr în continuă creștere al infectărilor. Situația din localități

Publicat

Au fost confirmate 34 de cazuri COVID noi în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP), sâmbătă, 11 septembrie.

Localitățile din județ în care au fost raportate cazuri noi:

Alba Iulia: 13 cazuri

Blaj: 4 cazuri

Ocna Mureș: 4  cazuri

Sebeș: 3 cazuri

Aiud: 2 cazuri

Teiuș: 1 caz

Vințu de Jos : 2 cazuri

Sâncel: 2 cazuri

Berghin: 1 caz

Săsciori: 1 caz

Unirea: 1 caz

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 0,44 (anterior 0,41).

În județul Alba, de la începutul pandemiei, au fost 21.735 cazuri confirmate, 20.717 persoane vindecate, 676 decese.

Vineri, în Alba au fost prelucrate 425 probe (202 la DSP și 223 la SJU).

Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 252.210.

Numărul de cazuri active pe localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba, perioada de referință 28 august – 10 septembrie):

Mediul urban:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19:

Ocna Mureș – 29 cazuri – 2,08 (anterior 1,80)

Aiud – 28 cazuri – 1,11 (anterior 0,87)

Blaj – 22 cazuri – 1,06 (anterior 0,87)

Teiuș – 4 cazuri – 0,55 (anterior 0,55)

Alba Iulia – 40 cazuri – 0,52 (anterior 0,55)

Câmpeni – 2 cazuri – 0,28 (anterior 0,28)

Baia de Arieș – 1 caz – 0,26 (anterior 0,26)

Zlatna – 2 cazuri – 0,25 (anterior 0,25)

Cugir – 6 cazuri – 0,23 (anterior 0,23)

Sebeș – 4 cazuri – 0,12 (anterior 0,06)

Mediul rural:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19

Cenade – 2 cazuri – 1,94 (anterior 1,94)

Arieșeni – 2 cazuri – 1,28 (anterior 1,28)

Lopadea Nouă – 2 cazuri – 0,79 (anterior 0,39)

Rădești – 1 caz – 0,78 (anterior 0,78)

Valea Lungă – 2 cazuri  – 0,64 (anterior 0,32)

Cergău – 1 caz – 0,61 (anterior 0,61)

Ciugud – 2 cazuri – 0,61 (anterior 0,61)

Mirăslău – 1 caz – 0,51 (anterior 0,51)

Crăciunelu de Jos – 1 caz – 0,47 (anterior 0,47)

Galda de Jos – 2 cazuri – 0,45 (anterior 0,45)

Ighiu – 3 cazuri – 0,43 (anterior 1,13)

Meteș – 1 caz – 0,36 (anterior 0,36)

Cetatea de Baltă – 1 caz – 0,33 (anterior 0,33)

Sântimbru – 1 caz – 0,33 (anterior 0,33)

Săsciori – 2 cazuri – 0,31 (anterior 0,15)

Bistra – 1 caz – 0,22 (anterior 0,22)

Unirea – 1 caz – 0,20 (anterior 0,20)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia: Târg de panouri solare, pompe de căldură, soluții pentru eficiență energetică, test drive cu mașini electrice. PROGRAM

Publicat

Panouri solare, pompe de căldură, soluții pentru eficiență energetică în locuințe sau test drive-uri cu autovehicule electrice: toate acestea se vor găsi, în perioada 1-2 noiembrie, la  loc cea de-a zecea ediție a evenimentului „ALBA GREEN ENERGY – Târg de soluții pentru energie verde și eficiență energetică” cunoscut anterior ca „Târgul ALEA”.

Evenimentul va avea loc  la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Pentru ediția din 2022 au confirmat participarea mai mulți furnizori de soluții și echipamente pentru producerea energiei din surse regenerabile și eficiență energetică precum și furnizori de autovehicule electrice și sisteme de încăracre. Expozanții vor oferi reduceri comerciale vizitatorilor Târgului dar și premii constând în produse sau servicii, în cadrul unor tombole.

Programul târgului

Sâmbătă – 01 octombrie 2022

Ora 10.00

Deschiderea oficială  a târgului

Ora 12.00

Eco spectacolul grădinițelor

Ora 10.30

Vizitarea standurilor

Ora 19.00

Finalul primei zile a târgului

Duminică – 02 octombrie 2022

Ora 10.00

Vizitarea standurilor

Ora 11.00

„Alba Green Bike Race”, eveniment dedicat elevilor de gimnaziu din Alba Iulia

Ora 12.30

Tombole cu premii oferite de expozanți

Ora 17.00

Închiderea târgului

Ce vor putea vedea cei prezenți la târg

Soluții și echipamente pentru energie verde (panouri solare, pompe de căldură)

Soluții și echipamente pentru eficiență energetică în locuințe

Iluminat eficient

Echipamente pentru încărcarea autovehiculelor electrice

Prezența unor instituții de cercetare (universități tehnice)

Test drive cu autovehicule electrice

Turul vehiculelor electrice

Eco-spectacolul grădinițelor | sâmbătă 01.10 ora 12

Salonul eco-inventica | ora de inventică Q&A sâmbătă, 01.10 ora 14:00

Marșul bicicletelor cu elevi | duminică 02.10 ora 11:00

Tombole cu premii | duminică 02.10 ora 12:30 (extragerea câștigătorilor)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat europarlamentarul Mircea Hava: Vremea sloganurilor, a cuvintelor întortocheate a trecut

Publicat

Suntem în fața unui test pe care nu-l putem rata, un test care va da măsura unității și determinării Europei. Acțiunile și hotărârile noastre de azi implică soarta Europei de mâine, viețile a sute de milioane de oameni care vor să-și recâștige  normalitatea, cu bucurii simple, sătui de haos și incertitudini.

Există atâta știință, documentare și dovezi care ne arată că suntem în fața unei mari crize ce poate inunda un continent puternic într-o mare de slăbiciuni. Dar prea puțină decizie și acțiune, lucru care lasă loc agresivității naționaliste și iraționalului. Nu există remedii spontane, dar există soluții pe care EPP le susține și pe care statele membre pot conta, împreună și fiecare în parte.

Partidul Popular European, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, susține adoptarea rapidă a unor măsuri ferme, care să contracareze efectele inflației, care a afectat toate statele membre, în unele fiind înregistrare și niveluri ce depășesc 20%, măsuri care să atenueze costul ridicat al energiei, precum și măsuri care să atenueze presiunea care, în cea mai mare măsură, se află pe umerii celor cu venituri mici și mijlocii. Structurile de la nivelul UE trebuie să ia măsuri care să producă efecte cât mai rapid și, în același timp, să ofere statelor membre spațiu și un cadru în care fiecare să decidă asupra unor măsuri care să contracareze efectele acestei crize.

PPE solicită Comisiei Europene să ofere statelor membre posibilitatea de a introduce măsuri fiscale, prin care populația și companiile să beneficieze de scutiri și subvenții în domeniul energetic, probabil cel mai afectat și cu impact din această întreagă criză.

PPE solicită tuturor statelor membre să ia în considerare eventuale reduceri la TVA, în special pentru alimente și produsele de bază, pentru a atenua presiunea resimțită cel mai acut în rândul populației cu venituri mici și medii.

Toate solicitările statelor membre, cu privire la subvenționări și excepții de la aplicarea unor taxe, menite să reducă presiunea economică de pe categoriile vulnerabile trebuie soluționate cu celeritate de către Comisie.

Avem nevoie, la nivelul Parlamentului European, de un grup de lucru interministerial, care să reunească membri ai guvernelor din statele membre, care să dezbată și decidă asupra măsurilor luate de fiecare stat și modul în care aceste măsuri au un impact asupra vecinilor și partenerilor din interiorul UE.

EPP susține propunerea Comisiei de a stabili, temporar, o limită în ce privește veniturile obținute din sectorul energetic, în speță din vânzarea de electricitate. Costurile crizei energetice trebuie suportate de toate părțile implicate, atât de către producători și distribuitori, nu doar de consumatorii finali.

Măsurile fiscale luate la nivelul Uniunii, cât și la nivelul fiecărui stat membru, trebuie să țintească cele mai vulnerabile categorii, persoanele cu venituri mici precum și companiile cele mai expuse la criza energetică, nicidecum să se transforme în niște „bonusuri” pentru cei mai puțin afectați.

PPE susține continuarea și intensificarea măsurilor luate de Banca Centrală Europeană, în special măsura de adaptare a ratei dobânzilor, pentru a păstra stabilitatea monedei EURO, deprecierea față de Dolarul American fiind una care ridică semne de îngrijorare, în condițiile în care combustibilii, la nivel global, sunt tranzacționați în dolari.

Nu în ultimul rând, PPE susține o accelerarea RePowerEU!

Vremea sloganurilor, a cuvintelor întortocheate a trecut. Suntem într-o luptă de care pe care, unde determinarea, a fi ferm și a decide pentru binele oamenilor sunt condiții obligatorii. Mai puțin ca ieri, mai mult decât mâine! Nădăjduiesc că Uniunea Europeană își va onora obligațiile și că iarna care va urma va purta stampila echității, a sprijinului și a eficienței.

Mircea Hava europarlamentar PNL

Membru EPP

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Cum arată strada din Alba Iulia, despre care primarul Pleșa spunea că nu va deveni parcare după instituirea sensului unic

Publicat

O stradă din Alba Iulia, cu două benzi și cu trotuare, a ajuns parcare pentru riverani, după ce primăria a transformat-o în stradă cu sens unic. Asta cu toate că primarul Gabriel Pleșa spunea că acest lucru nu se va întâmpla. 

Este vorba despre Strada Nichita Stănescu, pe care s-a instituit sensul unic în urmă cu 9 luni. Administrația locală nu a putut motiva atunci decizia prin studii de trafic sau nevoia de fluidizare a circulației cu date concrete ci doar prin ”dorința unor riverani”.

Decizia a stârnit atunci nemulțumire în oraș și a adus zeci de amenzi șoferilor care au trecut pe acolo fără să observe noul semn.

Întâi sensul a fost dinspre Toporașilor spre Detunata, apoi a fost inversat, din cauză că genera confuzii majore în trafic și elimina ruta alternativă dinspre Micești spre cartierul Cetate, mai ales dimineața.

Timp de luni bune, Poliția Locală trimisă de primărie a pândit zona respectivă, amendând zeci de cetățeni. Au fost inclusiv situații în care polițiștii locali și-au camuflat mașina în spatele unui autoturism parcat la jumătatea străzii.

Ce spunea primarul Gabriel Pleșa: nu va fi parcare

”Da, a fost o solicitare a riveranilor de pe Nichita Stănescu, eu am fost chiar în teren, și dânșii au solicitat nu pentru a parca mașina în fața casei ci îmi arătau la orele 17.00 după masa ce trafic infernal este și în ce viteză se circulă” explica în urmă cu 6 luni, primarul Gabriel Pleșa.

”Nu pentru a parca mașina în fața casei”, spunea primarul, însă a fost contrazis încă din ziua declarației, când pe stradă erau deja parcate mașini.

Treptat, unul dintre sensurile de mers a fost ocupat de mașini, mai ales seara, când toată lumea este acasă.

Măsura i-a mulțumit pe unii, dar i-a nemulțumit pe alții

Primăria a decis să renunțe la sensul unic, dar măsura nu a fost aplicată.

După reacțiile cetățenilor, în ședința comisiei de circulație din 25 ianuarie 2022, a fost aprobată renunțarea la sensul unic, urmând obținerea avizului Poliției Rutiere pentru revenirea la circulația pe ambele sensuri” au transmis reprezentanții instituției, pentru Alba24. Detalii AICI

Măsura nu a fost pusă în practică, tot din cauza presiuilor unor personaje importante care locuiesc pe acea stradă și care nu vor să fie deranjate de trafic sau au nevoie să își lase mașinile pe carosabil.

Sensul unic i-a mulțumit pe unii, dar i-a nemulțumit pe alții: a creat disconfort cetățenilor domiciliați pe străzile Vânătorilor, Detunata, Tulnicului, Toporașilor, Nazareth Illit, Fântânele, etc.

Cu toate acestea, primăria l-a menținut și în final a ajuns exact ceea ce asigura primarul că nu va deveni: o parcare.

Dincolo însă de mulțumirea unora sau a altora, primăria nu a putut pune la dispoziție un document care să arate cum ese motivată necesitatea măsurii.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Scade numărul cazurilor de COVID în Alba: 15 infectări noi în ultimele 24 de ore. Numărul cazurilor active în județ

Publicat

Numărul cazurilor de COVID scade în județul Alba. În ultimele 24 de ore au fost descoperite 15 infectări noi, dintr-un numărde 233 de teste PCR și rapide. 

Cele mai multe au fost înregistrate în mediul urban, respectiv la Alba Iulia, 6 cazuri (dintre care 2 reinfectări).

În județ, 408 de persoane sunt infectate cu virusul. 170 dintre cazurile active sunt din Alba Iulia.

Numărul cazurilor noi a scăzut la jumătate față de ziua anterioară, când au fost anunțate 30 de infectări.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax