Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 8 decese din cauza coronavirus, 76 de persoane vindecate, niciun caz nou de îmbolnăvire. Date DSP

Publicat

Sunt 160 de cazuri confirmate de COVID-19 în județul Alba, vineri, până la ora 13:00, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică. Potrivit DSP Alba, în ultimele 24 de ore, în județ a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu coronavirus. De asemenea, pentru a doua zi consecutiv, nu au fost raportate cazuri noi de îmbolnăvire. 

Până joi, erau raportate 160 de cazuri (sursa DSP Alba), 7 decese, iar 66 de persoane erau vindecate. Miercuri erau raportate 160 de cazuri, 7 decese și 44 de persoane erau vindecate (cu 7 mai multe față de ziua precedentă).

În urma centralizării datelor, vineri, 24 aprilie, situația la nivelul județului Alba este următoarea: 160 de persoane pozitive, 76 de persoane vindecate și 8 decese.

În cele două laboratoare au fost efectuate joi 534 de teste (376 la DSP Alba și 158 la Spitalul Județean), numărul total al testelor ajungând astfel la 5.526.

Vineri, 24 aprilie, în județul Alba se află în lucru un număr record de teste, urmând a fi prelucrate în total circa 600 de probe în cele două laboratoare. 450 dintre acestea sunt destinate testării personalului din centrele DGASPC Alba din județ, care urmează să intre în tură sâmbătă dimineața pentru o perioadă de 14 zile.

„Din cele 600 de teste, 400 urmează să fie prelucrate în laboratorul DSP Alba. Este absolut necesar să ne asigurăm că excludem orice risc în ceea ce privește persoanele vulnerabile instituționalizate, aflate în categorii de risc, cum sunt și cele din centrele DGASPC. Deși poate părea un număr mare de teste, nu acționăm în afara algoritmului național de testare ci din contră, ne străduim să menținem trendul ultimelor zile când nu a mai fost înregistrat niciun caz pozitiv în județ”, a transmis Alexandru Sinea, director executiv DSP Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax