Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba a devenit membru permanent al Consiliului Director „Eurodyssee”. Este primul judeţ din Europa de Est care a primit acest statut

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Judeţul Alba este prima regiune din Europa de Est care devine membru permanent al Consiliului Director al „Eurodyssee”, programul care permite tinerilor cu vârste între 18 şi 30 de ani să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate. De asemenea, aceştia au șansa să învețe sau să-și îmbunătăţească cunoştinţele într-o limbă străină.

Pentru prima dată în cei 25 de ani de funcționare a programului „Eurodyssee”, o regiune din Europa de Est, județul Alba, devine membru permanent în cadrul programului, transmit reprezentanţii CJ.

„În urma discuțiilor tehnice și politice purtate la Paris cu președintele programului, doamna Michele Sabban și cu secretarul general al programului, domnul Ruy Bettencourt, am fost invitați să reprezentăm interesele și promovarea programului Eurodyssee în Europa de Est. Este pentru prima dată când un județ din România este invitat în Comitetul Director și este un semn al recunoașterii noastre în cadrul programului de mobilitate a tinerilor, la nivel european”, a declarat Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

În urma discuțiilor purtate la Paris în cadrul unei întâlniri între Florin Roman și secretarul general Ruy Bettencourt, s-au pus bazele parteneriatului dintre regiunea Ile de France și județul Alba.

„Eurodyssee” este un program de schimb al Adunării Regiunilor Europene (ARE) care permite tinerilor, cu vârste între 18 şi 30 de ani, aflaţi în căutarea unui loc de muncă, să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate pentru o perioadă de 3 până la 7 luni. Obiectivul programului este acela de a le oferi tinerilor o experienţă profesională şi totodată, de a le da șansa să învețe sau să își perfecționeze o limbă străină.

Regiunea Ile de France are drept capitală Parisul și concentrează aproape 12 milioane de locuitori (19% din populația franceză), fiind un adevărat plămân economic al țării, ce realizează 28% din PIB-ul Franței și are o rată de 82% din populația activă ocupată în sectorul serviciilor. Este, totodată, una dintre primele regiuni științifice și tehnologice ale lumii, ce reunește circa 40% din cercetătorii francezi.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax