Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: A fost înființat ”Compartimentul Refugiați”. Autoritățile locale au aprobat un plan de măsuri pentru gestionarea acestora

Publicat

”Compartimentul Refugiați” din cadrul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Alba, a devenit vineri funcțional sub coordonarea președintelui CJSU.

Compartimentul Refugiați funcționează 24 de ore din 24 la numărul de telefon 0737.373.870 și stă la dispoziția publicului, instituțiilor, firmelor sau organizațiilor nonguvernamentale pentru informații referitoare la înscrierea în platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă AICI.

Totodată, a mai fost adoptat astăzi de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Alba, un plan de măsuri cu privire la gestionarea afluxului de persoane refugiate, pe teritoriul județului Alba.

Principalele obiective cuprinse în planul de măsuri adoptat sunt următoarele:

• Asigurarea suportului pentru persoanele refugiate, aflate în tranzit pe teritoriul județului Alba;

• Asigurarea suportului pentru persoanele refugiate, care solicită cazare pe teritoriul județului Alba pentru o durată scurtă de timp;

• Asigurarea suportului pentru persoanele refugiate, care solicită cazare pe teritoriul județului Alba pentru o durată mai lungă de timp.

Actiități și responsabilități în planul local de gestionare a situației

Operaționalizarea a două puncte de informare pe principale căi de comunicații (rutiere) de la nivelul județului Alba.

Punctele de informare, pe lângă pliante/afișe care conțin informații privind datele de contact ale structurilor care asigura suport cetățenilor proveniți din Ucraina, vor fi prevăzute cu hrană și apă.

Responsabili: Consiliul Județean Alba, Filiala Județeană Alba a Crucii Roșii, reprezentanți ai Societății Civile.

Termen: la nevoie, în funcție de afluxul de refugiați.

Propunerile de asistență umanitară, din partea persoanelor fizice și/sau juridice de pe teritoriul județului Alba, vor fi direcționate către platforma Guvernului României „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”.

Responsabili: Compartimentul Refugiați din cadrul CJCCI Alba.

Termen: permament.

Centralizarea și valorificarea datelor privind asistență umanitară, din partea persoanelor fizice și/sau juridice de pe teritoriul județului Alba, altele decât cele înscrise pe platforma guvernului României.

Responsabili: Toate primăriile de pe raza județului Alba, Compartimentul Refugiați din cadrul CJCCI Alba.

Termen: permament.

Organizarea și menținerea fluxului informațional cu UAT-urile din județ, reprezentanții ONG-urilor și ai societății civile, privind bunurile și serviciile puse la dispoziție pentru persoanele refugiate.

Responsabili: Compartimentul Refugiați din cadrul CJCCI Alba

Termen: permament.

Identificarea și verificarea unor locații pentru cazarea persoanelor refugiate provenite din Ucraina.

Responsabili: Compartimentul Refugiați din cadrul CJCCI Alba.

Termen: permament.

În situația apariției unui aflux masiv de refugiați / persoane strămutate pe teritoriul județului se va proceda la asigurarea spațiilor de cazare temporară, astfel:

  • pe termen scurt – în limita a 48 de ore (etapa 1) în locațiile identificate care vor fi aprobate prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și care pot fi ocupate în cel mai scurt timp, precum și în spațiile puse la dispoziție de către persoanele fizice;
  • pe termen mediu – în limita a 7 zile(etapa 2) în spațiile de cazare temporară identificate la nivelul autorităților publice locale – care vor fi aprobate prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în corelare cu evoluția situației operative. Aceste spații dispun de utilități, dar pentru asigurarea unor condiții optime, este necesară dotarea cu paturi, perne, saltele, lenjerie, etc.
  • pe termen mediu și lung – mai mult de 7 zile (etapa 3) în spațiile de cazare temporară identificate la nivelul operatorilor economici – care vor fi aprobate prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în corelare cu evoluția situației operative.

Persoanele care se supun prezentului plan pot fi:

  • cetățeni aparținând altor state / organizații internaționale aflați în tranzit sau staționați temporar pe teritoriul Ucrainei și care solicită repatriere în țara de origine;
  • cetățeni care solicită protecție internațională / cazare temporară.

Luarea în evidență și actualizarea situației cu persoanele refugiate provenite din Ucraina.

Responsabili: Compartimentul Refugiați din cadrul CJCCI Alba.

Termen: permament.

Luarea în evidență din punct de vedere a stării de sănătate și epidemiologice persoanele refugiate provenite din Ucraina.

Responsabili: DSP Alba.

Termen: permament.

Asigurarea asistenței medicale (nonurgențe) pentru persoanele refugiate provenite din Ucraina.

Responsabili: DSP Alba.

Termen: permament, la nevoie

Asigurarea asistenței cetățenilor străini proveniți din Ucraina, pe linie de imigări.

Responsabili: Serviciul pentru Imigrări al județului Alba.

Termen: permament.

Asigurare de sprijin, structurilor MAI de pe raza județului Alba, pentru identificarea și legitimarea cetățenilor străini.

Responsabili: Serviciul pentru Imigrări al județului Alba.

Termen: permament.

Asigurarea la nevoie a cazării, hranei și bunurilor de strictă necesitate pentru persoanele refugiate provenite din Ucraina.

Responsabili: CJSU Alba.

Termen: permament, la nevoie.

Dispoziții finale

Despre punerea în aplicare și îndeplinirea sarcinilor ce revin fiecărei structuri desemnată în prezentul Plan, se desemnează doamna Indira Codruța Câmpean, secretar general al Instituției Prefectului – județul Alba și domnul Bumbu Vasile, secretar general al Consiliului Județean Alba.

Pentru asigurarea unei comunicări eficiente, coordonate și integrate, activitatea de comunicare publică la nivel de județ se va realiza prin Centrul de Comunicare și Informare Publică de la nivelul județului constituit din reprezentanți ai structurilor cu responsabilități în domeniu, pe principiul vocii unice.

Președitele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Nicolae ALBU, Prefectul Județului Alba

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ACTUALITATE

Maratonul ”Educație la Înălțime” ajunge luni în Cetatea Alba Iulia. Lecție specială de istorie și joc cu vânătoare de comori

Publicat

Maratonul ”Educație la Înălțime” ajunge luni Alba Iulia pentru o lecție de istorie și mai multe activități în cadrul Cetății Alba Carolina.

Profesoarele Adriana Bălaj și Daniela Cetean au pregătit o lecție specială care include un joc de tip treasure hunt/vânătoare de comori, o demonstrație realizată de o trupă de reconstituire istorică din epoca romană și interviuri cu personaje care au călătorit în timp din istorie.

Lecția începe la ora 11 pe canalul de YouTube ”Educație la Înălțime” și este deschisă gratuit oricărei școli din România sau din Republica Moldova.

”Educație la Înălțime” este un proiect creat și implementat de către Asociația Însemne, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului și cu sprijinul Ministerului Educației.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Declarații controversate ale președintelui Consiliului Concurenței, legate de creșterea prețurilor: românii se autovictimizează

Publicat

Declarații controversate ale președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu. Acesta a spus că românii se autovictimizează în scandalul creșterilor de prețuri care afectează România de câteva luni. 

„Fiat justitia, pereat mundus nu a fost niciodată dictonul meu favorit. Avem prețuri mici față de restul UE. Să vedem și partea plină a paharului. Mereu totul e dezastru și suntem victime, sunt comploturi, speculanți, a spus Chirițoiu.

Bogdan Chirițoiu a mai afirmat că scumpirile din România, inclusiv cele la energie, carburanți și RCA, nu au avut la origine, din investigațiile de până acum, înțelegeri neconcurențiale ale companiilor.

Bogdan Chirițoiu a criticat mecanismul de plafonare a prețului la energie și a lăsat să se înțeleagă că actuala formulă ar putea fi modificată înainte să expire, în aprilie anul viitor.

„Am înțeles de la guvern că trebuie să-și facă niște calcule. Avem OUG, trebuie să vedem efectiv impactul ei, să vedem cât încasăm din suprataxare, cât ne costa subvențiile. Atunci vom ști exact”, spune Chirițoiu pentru Spotmedia.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Marți: Ședință a Consiliului Județean Alba. Cetatea dacică de la Căpâlna și alte proiecte pe ordinea de zi

Publicat

Consilierii județeni din Alba se reunesc marți, 24 mai, de la ora 9.00, în ședință ordinară, cu 12 proiecte pe ordinea de zi.

Vor avea de aprobat preluarea în administrare a Cetății Căpâlna, a unui tronson din drumul județean Unirea II – Ocna Mureș – limită județul Mureș, pentru modernizare, modificare de organigramă și statut la Direcția de Evidență a Persoanelor, includerea lui Marin Calotă, noul șef al Poliției Locale Alba Iulia, în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a Județului Alba și alte proiecte.

Proiectul ordinii de zi

1. Aprobarea Procesului verbal încheiat cu ocazia ședinței „extraordinară” a Consiliului Județean Alba din data de 16 mai 2022

2. Proiect de hotărâre nr. 83/21 martie 2022 privind aprobarea modificării Organigramei şi a Statului de funcţii ale Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Alba

3. Proiect de hotărâre nr. 129/4 mai 2022 privind exprimarea acordului cu privire la aprobarea Procesului verbal de vecinătate pentru stabilirea limitelor comune dintre DJ 107F -proprietate publică a UAT-Judeţul Alba şi imobilul situat administrativ în intravilanul comunei Lunca Mureşului, str. Livadea, nr. 153, judeţul Alba, care este necesar în vederea întocmirii documentaţiei tehnice de notare posesie în Cartea funciară

4. Proiect de hotărâre nr. 130/4 mai 2022 privind modificarea componenței Autorității Teritoriale de Ordine Publică a Județului Alba

5. Proiect de hotărâre nr. 131/9 mai 2022 privind însuşirea documentaţiei cadastrale de alipire a două parcele de teren, situate administrativ în municipiul Alba Iulia, B-dul Transilvaniei, judeţul Alba, înscrise în CF 113178 Alba Iulia şi CF 115174 Alba Iulia – proprietate publică a UAT-Judeţul Alba

6. Proiect de hotărâre nr. 132/10 mai 2022 pentru înlocuirea reprezentantului Județului Alba în Adunarea Generală a Asociaţiei „Grupul de Acțiune Locală Arieşul Mare” stabilit iniţial prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 161/25 august 2016 privind aprobarea asocierii Judeţului Alba prin Consiliul Judeţean Alba în vederea constituirii Asociaţiei „Grupul de Acţiune Locală Arieşul Mare”

7. Proiect de hotărâre nr. 133/11 mai 2022 pentru înlocuirea reprezentantului Judeţului Alba în Adunarea Generală a Asociaţiei ,,Grupul de Acţiune Locală din Munţii Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare, stabilit prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 24/27 februarie 2009 privind aprobarea înscrierii Consiliului Judeţean Alba în Asociaţia ,,Grupul de Acţiune Locală din Munţii Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare”, cu modificările şi completările ulterioare

8. Proiect de hotărâre nr. 135/12 mai 2022 privind desemnarea reprezentantului Județului Alba în Adunarea Generală a Acționarilor la Societatea „Drumuri și Poduri Locale Alba” SA

9. Proiect de hotărâre nr. 136/12 mai 2022 privind neexercitarea dreptului de preempţiune asupra imobilului teren – înscris în CF nr. 71904 Aiud, în suprafaţă de 4890 mp. – monument istoric, situat administrativ în municipiul Aiud, str. Gării, nr. 14, judeţul Alba

10. Proiect de hotărâre nr. 137/12 mai 2022 privind exprimarea acordului cu privire la aprobarea Procesului verbal de vecinătate pentru stabilirea limitelor comune dintre DJ 107I – proprietate publică a UAT-Judeţul Alba şi imobilul situat administrativ în comuna Râmeţ, judeţul Alba, care este necesar în vederea întocmirii documentaţiei tehnice de notare a posesiei în Cartea funciară

11. Proiect de hotărâre nr. 139/16 mai 2022 privind încuviințarea cererii adresate Consiliului local al Comunei Săsciori, pentru transmiterea unui imobil – teren și construcție, din domeniul public al Comunei Săsciori și din administrarea Consiliului local al Comunei Săsciori, în domeniul public al Județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba

12. Proiect de hotărâre nr. 140/16 mai 2022 privind aprobarea predării temporare în administrarea Consiliului Local al Comunei Fărău a unui tronson din drumul județean DJ 107D: Unirea II (DN 1) – Ocna Mureș – Vama Seacă – Fărău – Șilea – limită Judeţul Mureș, situat în intravilanul localității Șilea, în vederea realizării lucrărilor de reparare și modernizare

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Judoka Alexandru Sibișan de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de bronz la Gimnaziada din Franța

Publicat

Elev al Liceului cu Program Sportiv și judoka legitimat la CS Unirea Alba Iulia, Alexandru Sibișan, a obținut un rezultat extraordinar la Gimnaziada Normandy din Franța, competiție sportivă școlară internațională. Acesta s-a clasat pe locul 3 după ce a câștigat meciuri extrem de dificile, disputate cu sportivi din Algeria și Turcia.

Alexandru Sibișan a luptat cu sportivi internaționali extrem de bine pregătiți, reconfirmându-și astfel forma extrem de bună pe care o are.

Sibișan demonstrează că reușește să câștige medalii importante și în afara granițelor, nu doar la competițiile naționale.

Elev al Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia (director Mateica Daniela), Alexandru Sibișan este component al lotului național de judo și sportiv cu dublă legitimare CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) și CSM Pitești.

Antrenorii secției noastre de judo sunt profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian.

La Gimnaziada Normandy din Franța, desfășurată săptămâna trecută, Sibișan a reprezentat România la categoria 90 de kilograme.

A avut primul meci cu un sportiv din Kazahstan pe care l-a pierdut în ”golden score” după 6 minute la shido (penalizare).

În recalificare, Sibișan s-a întâlnit cu un judoka din Algeria, pe care l-a învins prin procedeul ippon. Lupta pentru medalia de bronz a câștigat-o în fața unui sportiv din Turcia (tot prin ippon).

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax