Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Accidentele de muncă, în scădere la nivelul judeţului Alba

Publicat

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Alba a intensificat acţiunile de control, în ultimii ani, privind securitatea muncii. Faţă de anul 2005, când numărul total al accidentelor de muncă la nivelul judeţului a fost de 120, trendul a fost în permanenţă descrescător în anii următori. Scăderea numărului total al accidentelor de muncă în 2010 faţă de 2009 a fost de 6%, respectiv de la 79 de accidente în 2009, la 75 de accidente în 2010.

Trendul descrescător al numărului total de accidente de muncă se observă şi în anul 2011, după cum reiese din datele statistice ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba.

În primele luni ale anului, 16 persoane s-au accidentat la locul de muncă, două au decedat, una a rămas invalidă, iar restul persoanelor au fost înregistrate cu incapacitate temporară de lucru.

Astfel, chiar dacă numărul unităţilor controlate, raportat la numărul de inspectori, a scăzut în 2010, coroborat cu faptul că numărul zilelor afectate activităţii de control preventiv a crescut cu 2,5% în 2010, reiese că fondul de timp afectat  unui control la o unitate a crescut. Aceasta relevă faptul că starea de insecuritate din unitate este analizată mai amănunţit de către inspectori, în timpul controalelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax