Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ambasadorul Franţei şi prefectul de Alba au discutat problema rromilor

Publicat

Ambasadorul Franţei în România, Excelenţa Sa Henri Paul s-a întâlnit, joi, cu prefectul de Alba, Ştefan Bardan, la sediul Palatului Administrativ. La întâlnire a participat şi Fabrice Basile, directorul reprezentanţei în România a Oficiului Francez pentru Imigrare şi Integrare.

Ambasadorul s-a arătat interesat de situaţia actuală a rromilor din judeţ,  repatriaţi de curând din Franţa. Cei doi au discutat în detaliu situaţia, prefectul de Alba informându-l pe ambasador că este în permanentă legătură cu primăriile pe raza cărora se află domiciliul repatriaţilor. De asemenea, au fost prezentate programele şi proiectele pe problematica rromilor, realizate sau în curs de realizare în Alba.

Franţa cheltuieşte anual milioane de euro pe rromi
Ambasadorul francez a precizat, joi, la Alba Iulia, că Franţa cheltuieşte anual mai mult de 10 milioane de euro cu rromii proveniţi din România. Oaspetele a spus că francezilor le-ar conveni mult mai mult ca o parte din acei bani să ajungă în România, iar rromii să fie ajutaţi  prin diferite programe să-şi deschidă o mică afacere sau să se integreze pe piaţa muncii aici. Acesta a spus că deja există un plan prin care familiile de rromi repatriate pot depune  proiecte economice prin care, în limita a 3.600 de euro, partea franceză oferă sprijin financiar pentru deschiderea de ateliere sau cumpărarea de utilaje.

Pe de altă parte, oaspetele a amintit că francezii îi primesc pe români cu simpatie în Franţa, acest lucru reieşind şi din faptul că suntem a doua naţie europeană, ca număr de lucrători legali în ţara lor, la care se adaugă câteva mii de tineri care studiază pe teritoriul francez. “I-am spus domnului ambasador că problematica rromilor nu are rezolvare românească sau franceză, ci una europeană. Rromii trăiesc pe teritoriul mai multor state şi de aceea rezolvarea situaţiilor lor trebuie să fie comună”,  a declarat prefectul de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax